• 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag

GYIK - Angol tábor felnőtteknek

 • Hány angol anyanyelvű vesz részt a programon?
  Az Angloville program Private változatában minden magyar résztvevőre egy angol anyanyelvű mentor jut. Egy nyelvi sziget teljes létszáma általában 20-30 fő, beleértve a magyar és az angolszász résztvevőket. Az Angloville Tandem (2:1) és az Angloville Junior verzióban 2 magyar résztvevőre jut 1 angol anyanyelvű mentor.
 • Miben különbözik az Angloville nyelvi sziget más intenzív nyelvi programoktól?
  Az Angloville-ben valódi anyanyelvi környezet jön létre itt, Magyarországon. A programra teljes mértékben személyre szabott, a résztvevők minden órában más anyanyelvi mentorral dolgoznak. 10-20 magyar mellé ugyanennyi angol anyanyelvű érkezik a világ számos országából. A hozzánk érkezők 70 órányi egyéni angol kommunikációs gyakorlaton vesznek részt az angolszász mentorok jóvoltából, így alkalmuk nyílik megismerni a különböző akcentusokat, miközben rövid idő alatt máshol nem tapasztalható fejlődésen mennek keresztül. A program teljes ideje alatt minden résztvevő csak az angol nyelvet használja. Nem használunk tankönyveket. Az egész program a folyamatos az angol szóbeli kommunikációra épül. Mindezek mellett, a program számos innovatív módszert alkalmaz a tanulási folyamat még gyorsabbá tétele érdekében. Ilyen módszerek például:
  • "bemerítéses" nyelvi képzés - tanulás projektmunkán és játékos foglalkozásokon keresztül, ahol a nyelv nem önmagában cél, hanem eszköz a célok eléréséhez.
  • egyéni órák - az angol és nem angol anyanyelvű résztvevők száma megegyezik, így biztosított a folyamatos egyéni interakció
  • 80-20-as "Pareto szabály" - a program a mindennapi nyelvben használt szókincsre és a gyakorlati nyelvhasználatra fókuszál
 • Nagy Britanniában szeretnék tanulni, miért válasszam az Angloville-t?
  • Nálunk egyéni (1:1) és kétfős (2:1) foglalkozásokon veszel részt a csoportos tanfolyamokkal szemben
  • Mi csak a gyakorlati kommunikációra koncentrálunk szemben az elméleti, tantermi órákkal
  • A program egész ideje során, napi több mint 12 órában anyanyelviek társaságában leszel - a szabadidődben sem magyarokkal vagy más külföldiekkel fogsz beszélgetni
  • 5-6 különböző angol akcentus 1 helyen, nem csak brit angol
  • A nyelvi sziget Budapesttől legfeljebb egy órányi autóútra található, de az egész országból 2-2,5 órán belül elérhető
  • 6 nap alatt annyi kommunikációs gyakorlatot szerzel amihez egy tipikus angliai tanfolyam esetén 3-4 hét szükséges, egy külföldi program költségénél jelentősen kedvezőbb feltételek mellett
 • Kik az Angloville anyanyelvi résztvevői?
  Az angol anyanyelvi mentorok különböző angolszász országokból érkeznek, olyanokból mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Írország, vagy Ausztrália. Sokan közülük TEFL, TESOL vagy más angol oktatói végzettséggel rendelkeznek. A program jellegéből adódóan, azonban nem akarjuk csak képzett tanárokra korlátozni az angol anyanyelvű mentorok körét. Az Angloville elsősorban egy intenzív nyelvgyakorlást biztosító program, ezért arra törekszünk, hogy az anyanyelviek között különböző szakmai háttérrel és képzettséggel rendelkező, változatos életutakat bejárt emberek legyenek: így találkozhatsz gazdasági szakemberrel, jogásszal, újságíróval, diákkal, és még sok más szakma képviselőjével. Az anyanyelvi mentorok életkora jellemzően 25-50 év közötti. Angolszász vendégeink úgy kerülnek kiválasztásra, hogy a különböző hátterű résztvevők minél érdekesebb, sokszínűbb csoportot alkossanak.
 • Nem vagyok benne biztos, hogy megfelelő-e a nyelvtudásom a programon való részvételhez, mit tegyek?
  Ahhoz, hogy maximálisan kihasználd az Angloville nyelvi sziget nyújtotta lehetőségeket, fontos, hogy rendelkezz a nyelvi alapokkal, vagyis A2-B1 szint körüli nyelvtudással. Ha bizonytalan vagy, hívj minket, és egy rövid telefonbeszélgetés során - minden kötelezettségtől mentesen - felmérjük jelenlegi szintedet. Amennyiben úgy látjuk, hogy még túl korai lenne az Angloville-be jönnöd, ingyen felkészítő anyagokat küldünk, melyek segítségével otthon is fejlesztheted a nyelvtudásod.
 • Milyen korosztályból érkeznek a résztvevők?
  Az Angloville felnőtt programjain a résztvevők életkora széles skálán változik, 18-tól 70+ éves korig. Mindemellett, a tanulók zöme a 35-55 éves korosztályból kerül ki. A program teljes mértékben testre szabott, így mindenki saját képességei és igényei szerint haladhat. Az Angloville Junior programok elsősorban a középiskolás korosztálynak szólnak, résztvevőink életkora így 12-19 év között mozog. A Junior programokon az anyanyelvi mentorok is fiatalok, 18-25 év közötti diákok, vagy nemrég végzett egyetemisták.
 • Kik a program magyar résztvevői?
  Az Angloville programot mindenkinek ajánljuk, aki rövid idő alatt látványosan szeretné fejleszteni angolnyelv-tudását. A felnőtt programon a részvétel 18 éves kortól lehetséges. Az Angloville a gyakorlati nyelvhasználatra, prezentációs készségekre és tárgyalási helyzetekre összpontosít, ezért különösen hasznos azon szakemberek számára, akik munkájuk során kell, hogy használják az angol nyelvet. A program által biztosított multikultúrális környezet és a változatos témákról anyanyelviekkel folytatott társalgás lehetősége azonban nem csak az üzleti életből érkezők számára teszi vonzóvá az Angloville-t. A Junior programok résztvevői 12-19 éves fiatalok, akik nyelvvizsgára, angol érettségire, külföldi tanulásra készülnek, vagy csupán szeretnének folyékonyan, magabiztosan kommunikálni angolul. Sokszor barátaikat, osztálytársaikat is hozzák, ám az Angloville Junior-ban minden alkalommal új, évekre szóló barátságok köttetnek. A Kids programokon 7-11 éves gyereke vesznek részt, akik az angoltanulás kezedeti szakaszában állnak, és a legfontosabb számukra, hogy játékos, kötetlen formában ismerkedjenek meg az angolszász kultúrúval, és megtanulják kifejezni magukat angolul.
 • Milyen szintű nyelvtudással kell rendelkeznem, hogy részt vehessek a programon?
  A programon való részvételhez és az oktatási módszerünk nyújtotta előnyök teljes kihasználásához javasolt a legalább "alsó középfokú" angolnyelv-tudás (~A2-B1 szint az egységes európai rendszerben). Mivel a program maximálisan beszédcentrikus, javasolt, hogy a résztvevők már rendelkezzenek az elméleti nyelvi alapokkal (vagyis az alapvető nyelvtani ismeretekkel és szókinccsel). Amennyiben nem vagy biztos benne, milyen szinten van angoltudásod, vedd fel velünk a kapcsolatot egy ingyenes telefonos szintfelmérés céljából. Ez egy kötetlen beszélgetés angol nyelven, amelynek segítségével el tudjuk dönteni, hogy az Angloville nyelvi sziget a megfelelő módszer-e nyelvtudásod fejlesztésére. Amennyiben úgy látjuk, hogy nem, szívesen adunk tanácsot arra nézve, hogyan fejlesztheted más módon angoltudásod, akár otthon is.
 • Hogyan és mikor jelentkezhetek a programra?
  Javasoljuk, hogy minél korábban add be jelentkezésed a programra, hogy helyet biztosíts magadnak a kívánt időpontra. Programjaink kis létszámúak, gyakran cégek, vagy baráti társaságok általi csoportos foglalásokkal, így csak a korai jelentkezés esetén biztosítható az adott időpontban tartott kurzuson való részvétel. A jelentkezés jellemzően az adott kurzus kezdete előtt 3 héttel lezárul. Ha szeretnéd megtudni, mely időpontokra vannak még szabad helyeink, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tel: +36 30 255 4845

Email: info@angloville.hu

angoltanulas felnotteknek anyanyelviekkel

Angloville Kft.

1054 Budapest

Bajcsy-Zsilinszky út 50.

 

További irodák:

Angloville Lengyelország – Varsó, Kielce

Angloville Románia – Bukarest

Angloville Csehország – Prága

Kapcsolat
Üzenet küldése
Üzenet elküldve