• 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás

Először is szeretnénk megköszönni a támogató üzeneteket, a szolidaritás megannyi jelét, amit az ügyfelek, partnerek, diákok és szülők részéről tapasztaltunk az elmúlt időszakban. Ez nagyon sok energiát ad ahhoz, hogy még nagyobb erőbedobással dolgozzunk a járvány utáni újrainduláson, a biztonságos környezetben zajló nyelvi programok szervezésén!

A résztvevők és munkatársak egészsége és biztonsága elsődleges fontosságú az Angloville számára, ezért szeretnénk biztosítani arról, hogy minden jelenleg zajló és tervezett programunk kapcsán teljes mértékben követjük az ENSZ Egészségügyi Világszervezet, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a magyar kormány ajánlásait, rendelkezéseit.

Az alábbiakban tesszük közzé a koronavírus járvánnyal kapcsolatos folyamatosan frissített tájékoztatónkat.

A legutóbbi frissítés dátuma: 2020. június 26.

 • Mi a jelenlegi egészségügyi helyzet?
  Az új koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos helyzet komoly kihívás elé állított mindenkit Magyarországon és külföldön egyaránt. Itthon szerencsére a járvány kontroll alatt maradt, és mára a hivatalos tájékoztatás szerint is elmúlt, június 18-án a korábban kihirdetett veszélyhelyzet megszűnt. A járvány újbóli megjelenésének kockázata azonban továbbra is fennáll, ezért megértjük, ha valaki aggódik a belföldi vagy külföldi utazás, a csoportos tréningeken és táborokban való tervezett részvétel miatt. Mi is folyamatosan követjük a hazai hatóságok iránymutatásait, melyeket itt érhetsz el: https://koronavirus.gov.hu/ Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének folyamatosan frissülő információs oldalát itt találod: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019
 • Hogyan érintette a járvány a betervezett nyelvi programokat?
  A járvány sok más hazai vállalkozáshoz hasonlóan az Angloville-t is közvetlenül érintette és érinti, hiszen programjaink nagy része bentlakásos módon, kereskedelmi szálláshelyeken kerül megvalósításra, amit bizonyos veszélyhelyzeti intézkedések nem tettek lehetővé. A veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányzati intézkedések az áprilisi, májusi és júniusi bentlakásos programjainkat érintették. E programokat a vis maior helyzet miatt átütemeztük későbbi időpontra, amiről minden regisztrált résztvevővel egyeztettünk.
 • Mi várható a nyári programok, táborok kapcsán?
  A Kormány május 20-án kihirdetett, május 26-á életbe lépő 215/2020. számú rendelete értelmében engedélyezte az ottalvós nyári táborok megszervezését. Ezután június 18-ával megszűn a kihirdetett veszélyhelyzet is. A korábban bevezetett korlátozások jelentős része feloldásra került, és a fennmaradó korlátozások fokozatos lazítása is zajlik, ami bizalommal tölt el minket is a nyári programok zökkenőmentes megvalósítása tekintetében.

  Mivel az Angloville programok lényegét az anyanyelvi környezet jelenti, amihez külföldről érkeznek angolszász mentorok, ezért a még érvényben lévő utazási korlátozások is hatással vannak a programok szervezésére. Az utazási korlátozások feloldása megkezdődött, jelenleg az Európai Unió valamint a társult államok állampolgárai korlátozások nélkül léphetnek be az országba, azonban Nagy-Brittannia, az USA, Kanada vagy Ausztrália állampolgárai továbbra sem utazhatnak Magyarországra. Ennek okán bizonyos júliusi programokat későbbre ütemeztünk át, illetve megkezdtük a potenciális mentorok keresését helyben illetve a régióban, és bízunk benne, hogy július során elhárulnak a fennamradó akadályok nyelvi programok megszervezése elől.
 • Milyen elővigyázatossági lépéseket teszünk a diák táborokban?
  Tudjuk, hogy az elkövetkező hónapok mindenki részéről alkalmazkodást igényelnek majd az új helyzethez. Számunkra mindig a résztvevők egészsége és biztonsága lesz az első, ezért, ahogy eddig is, a jövőben is maradéktalanul be fogunk tartani minden egészségügyi előírást és javaslatot, hogy biztonságos, és élményekben gazdag képzést nyújthassunk a Nyelvi Szigeten. A szükséges intézkedések előkészítését már megkezdtük, és azokat folyamatosan felülvizsgáljuk majd. A nyári diák táborokban az alábbi extra elővigyázatossági intézkedéseket vezetjük be:
  • Ellenőrzés: Minden tábor bejelentésre kerül az ÁNTSZ felé, melynek szakemberei a helyszínen ellenőrzik is azokat. Erre a korábbi években is sor került, és mindig biztosítva volt a szabályszerű működés egészségügyi szempontból is.
  • Szabadtér: Idén nyáron méginkább a kültéri foglalkozásokat helyezzük előtérbe. Az esetleg használt beltéri helyiségeket fokozottan szellőztetjük.
  • Érintésmentes tanulás: A segédanyagokat elérhetővé tesszük digitális formában, így a résztvevők saját mobil eszközükön is hozzáférnek majd azokhoz, nem kell papíron kiosztani. Ügyelünk a fokozott távolságtartásra minden foglalkozás során.
  • Tisztaság: Extra fertőtlenítést és takarítást vezetünk be (pl. mosdók, kilincsek, közös használatú eszközök) a szálláshelyekkel együttműködésben. Kézfertőtlenítőt helyezünk ki a mosdókba, közös helyiségekbe.
  • Egészségügyi felkészülés: Előzetesen konzultálunk a körzeti orvossal/gyermekorvossal, aki szükség esetén bármikor elérhető a tábor során. A tábor ideje alatt fenntartunk egy betegszobát az elkülönítésre (bármilyen betegség esetén).
  • Informálás: Minden résztvevőnek külön egészségügyi felkészítőt tartunk a tábor elején. Tájékoztatókat helyezünk ki az elővigyázatossági lépésekről (pl. helyes kézhigiéné).
  • Előszűrés: Minden résztvevő szüleitől kibővített egészségügyi nyilatkozatot kérünk a tábor kezdetén. Kérünk mindenkit, hogy csak egészséges gyermeket küldjön a táborba, hiszen ez minden szülő saját felelőssége is.
  • Mentorok válogatása: Több, a régióban és Magyarországon élő anyanyelvi és nemzetközi mentort vonunk be, a külföldről érkező mentoroknál szigorú előszűrést végzünk az egészségi állapot, esetleges tünetek kapcsán. Mindig követjük az aktuális, országspecifikus ajánlásokat (pl. utazási korlátozások), és figyelembe vesszük a más Angloville táborból (pl. Lengyelországból) érkező mentorokkal kapcsolatos előzetes információkat.
 • Milyen elővigyázatossági lépéseket teszünk a felnőtt programokon?
  A felnőtt programok esetén is a résztvevők egészsége és biztonsága az első, ezért továbbra is kiemlet figyelmet fordítunk minden egészségügyi előírás és javaslat betartására, és ebben szorosan együttműködünk a programok helyszínét biztosító szálláshelyekkel. Az egyes elővigyázatossági intézkedéseket alább összefoglaltuk, ezeket természetesen folyamatosan frissítjük az aktuális iránymutatások alapján. A következő időszakban zajló felnőtt bentlakásos programokon az alábbi extra elővigyázatossági intézkedéseket vezetjük be:
  • Szabadtér: A foglalkozások során a kültéri helyszíeneket helyezzük előtérbe. Az esetleg használt beltéri helyiségeket fokozottan szellőztetjük.
  • Távolságtartás: Ügyelünk a fokozott távolságtartásra minden foglalkozás során. Mivel a foglalkozások nagy része 1-az-1-ben felállsában zajlik, a 1,5 méteres távolságtartás könnyen kivitelezhető. A magyar résztvevők minden esetben egyágyas szobában kapnak elhelyezést, így a napi programon túl minimális a kontaktus a program többi résztvevőjével.
  • Tisztaság: Extra fertőtlenítést és takarítást vezetünk be (pl. mosdók, kilincsek, közös használatú eszközök) a szálláshelyekkel együttműködésben. Kézfertőtlenítőt helyezünk ki a mosdókba, közös helyiségekbe.
  • Informálás: A résztvevőknek a program elején egészségügyi felkészítőt tartunk. Tájékoztatókat helyezünk ki az elővigyázatossági lépésekről (pl. helyes kézhigiéné).
  • Előszűrés: Minden résztvevő egészségügyi nyilatkozatot kérünk a progrma kezdetén. Kérünk mindenkit, hogy csak egészségesen jöjjön a Nyelvi Szigetre, hiszen ez mindannyiunk saját felelőssége is.
  • Mentorok válogatása: Több, a régióban és Magyarországon élő anyanyelvi és nemzetközi mentort vonunk be, a külföldről érkező mentoroknál szigorú előszűrést végzünk az egészségi állapot, esetleges tünetek kapcsán. Mindig követjük az aktuális, országspecifikus ajánlásokat (pl. utazási korlátozások), és figyelembe vesszük a más Angloville programokról (pl. Lengyelországból) érkező mentorokkal kapcsolatos előzetes információkat.
 • Milyen szabályok vonatkoznak a lemondásra és átfoglalásra?
  Bár a fentiek fényében biztosított az egészséges, biztonságos környezet a programokon, és jelenleg nincs ok arra, hogy bárki lemondja a részvételét egy nyári vagy későbbi programon, megértjük, ha néhányan mégis így szeretnének tenni. Amennyiben nem szeretnél a már lefoglalt programon részt venni, akkor a hatályos ÁSZF-ben lefektetett lemondási feltételeken túlmenően két további lehetőséget biztosítunk:
  • ingyenes átfoglalási lehetőséget bármely, 2021 végéig tartandó későbbi programunkra, amely egy, az említett időszakban felhasználható vouchert jelent
  • azonos értékű online nyelvi programot anyanyelvi tanárokkal zajló élő egyéni órákat biztosító nyelvi platformunkon
  E további lehetőségekkel szeretnénk biztosítani, hogy mindenki biztonságban érezze magát az Angloville Nyelvi Szigeten.

  Amennyiben mégis a teljes lemondás mellett döntesz, úgy továbbra is a jelentkezéskor elfogadott ÁSZF-ben rögzítettek az érvényesek (program előtti 30. napig 30 000 Ft/20% adminisztrációs költség kerül levonásra, 30 napon belül 50%-ot térítünk vissza)

A fenti tájékoztatás a jelenleg elérhető hivatalos információk alapján készült, és a következő tájékoztatásig vagy visszavonásig érvényes.

Köszönjük megértésed és együttműködését.

#nemonddle #foglaldát

Mentsük meg együtt a turizmust! ❤️

 

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk bármilyen kérdéssel itt teheted meg:
telefon: +3630 255 4845
email: info@angloville.hu