Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás

Fontos információk a koronavírussal (SARS-CoV-2) kapcsolatos intézkedésekről

A koronavírus, és az azzal kapcsolatos korlátozó intézkedések, illetve az azokhoz történő alkalmazkodás mindenki számára komoly kihívást jelentett az elmúlt időszakban. Nem kivétel ez alól az Angloville sem. A sok támogató üzenet, a szolidaritás megannyi jele, amit az ügyfelek, partnerek, diákok és szülők részéről tapasztaltunk, azonban nagyon sok energiát adott ahhoz, hogy még nagyobb erőbedobással dolgozzunk azon, hogy a jövőben is biztonságos környezetben zajló nyelvi programokat szervezhessünk!

A résztvevők és munkatársak egészsége és biztonsága elsődleges fontosságú az Angloville számára, ezért szeretnénk biztosítani arról, hogy minden jelenleg zajló és tervezett programunk kapcsán teljes mértékben követjük az ENSZ Egészségügyi Világszervezet, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a magyar kormány ajánlásait, rendelkezéseit.

Az alábbiakban tesszük közzé a koronavírus járvánnyal kapcsolatos, rendszeresen frissített tájékoztatónkat.

A legutóbbi frissítés dátuma: 2021. május 17.

Milyen a jelenlegi egészségügyi helyzet?

Az új koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos helyzet komoly kihívás elé állított mindenkit Magyarországon és külföldön egyaránt. A javuló trendek ellenére a járvány hazánkban jelenleg is tart, amivel kapcsolatban veszélyhezeti intézkedések kerültek bevezetésre. Mi is folyamatosan követjük a hazai hatóságok iránymutatásait, melyeket itt érhetsz el: https://koronavirus.gov.hu/

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének folyamatosan frissülő információs oldalát itt találod: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

A magyar kormány által hozott intézkedések többek között a rendezvények tartását, kereskedelmi szálláshelyek igénybe vételét, illetve a külföldiek Magyarországra való belépését szabályozzák.

A járványból való kilábalásra jó esély mutatkozik a következő időszakban, köszönhetően a folyamatban levő oltási programnak.

Hogyan érinti a járvány a betervezett nyelvi programokat?

A járvány sok más hazai vállalkozáshoz hasonlóan az Angloville-t is közvetlenül érintette és érinti, hiszen programjaink jelentős része bentlakásos módon, kereskedelmi szálláshelyeken kerül megvalósításra, amit bizonyos veszélyhelyzeti intézkedések  nem tesznek lehetővé. A veszélyhelyzettel kapcsolatos őszi kormányzati intézkedések (külföldiek beutazási tialalma, rendezvények tiltása) a 2020 november – 2021 június közötti programjainkat érintették. E programokat a vis maior helyzet miatt átütemeztük későbbi időpontra, amiről minden regisztrált résztvevővel egyeztettünk. Az intézkedések fokozatos enyhítése megkezdődött, azonban bizonyos korlátozások hosszabbításának lehetősége továbbra is fennáll. Folyamatosan követjük a változásokat, és folytatjuk a 2021 nyarára tervezett programok előkészítését, melyeket a jelen állapot szerint már meg tudunk tartani.

Mi várható a diák programok, táborok kapcsán?

A 2020-as nyári és őszi Angloville Junior és Kids táborok sikeresen lezajlottak. A bevezetett elővigyázatossági intézkedéseknek köszönhetően a táborban semmilyen megbetegedés nem történt, diákjaink pedig csodás élményekkel gazdagodtak. A tapasztalatokat is felhasználva dolgozunk a 2021-es nyári táborok előkészítésén.

Mivel az Angloville programok lényegét az anyanyelvi környezet jelenti, amihez külföldről érkeznek angolszász mentorok, ezért a jelenleg is érvényben levő utazási korlátozások is hatással vannak a programok szervezésére. A korábbi utazási korlátozások okán eleve nagyobb hangsúlyt fektettünk azon potenciális mentorok keresésére, akik már Magyarországon tartózkodnak. Bízunk benne, hogy a külföldiek teljes beutazási tilalmát nyárra feloldják, de egyúttal megkezdtük további, helyben élő anyanyelvi mentorok toborzását, arra az esetre, ha a külföldiek továbbra sem utazhatnának Magyarországra.

Az évközi gyerek és diák kurzusok jelenleg teljesen online változatban futnak.

Milyen elővigyázatossági lépéseket teszünk a diák táborokban, programokon?

Tudjuk, hogy a helyzet egy ideig még mindenki részéről alkalmazkodást és rugalmasságot igényel. Számunkra mindig a résztvevők egészsége és biztonsága lesz az első, ezért, ahogy eddig is, a jövőben is maradéktalanul be fogunk tartani minden egészségügyi előírást és javaslatot, hogy biztonságos, és élményekben gazdag képzést nyújthassunk a Nyelvi Szigeten. A szükséges intézkedéseket megtesszük, és azokat folyamatosan felülvizsgáljuk majd.

A diák táborokban az alábbi extra elővigyázatossági intézkedéseket vezettük be:

 • Ellenőrzés: Minden tábor bejelentésre kerül az ÁNTSZ felé, melynek szakemberei a helyszínen ellenőrzik is azokat. Erre a korábbi években is sor került, és mindig biztosítva volt a szabályszerű működés egészségügyi szempontból is.
 • Szabadtér: Méginkább a kültéri foglalkozásokat helyezzük előtérbe. Az esetleg használt beltéri helyiségeket fokozottan szellőztetjük.
 • Érintésmentes tanulás: A segédanyagokat elérhetővé tesszük digitális formában, így a résztvevők saját mobil eszközükön is hozzáférnek azokhoz, nem kell papíron kiosztani. Ügyelünk a fokozott távolságtartásra minden foglalkozás során.
 • Tisztaság: Extra fertőtlenítést és takarítást vezetünk be (pl. mosdók, kilincsek, közös használatú eszközök) a szálláshelyekkel együttműködésben. Kézfertőtlenítőt helyezünk ki a mosdókba, közös helyiségekbe.
 • Egészségügyi felkészülés: Előzetesen konzultálunk a körzeti orvossal/gyermekorvossal, aki szükség esetén bármikor elérhető a tábor során. A tábor ideje alatt fenntartunk egy betegszobát az elkülönítésre (bármilyen betegség esetén).
 • Informálás: Minden résztvevőnek külön egészségügyi felkészítőt tartunk a tábor elején. Tájékoztatókat helyezünk ki az elővigyázatossági lépésekről (pl. helyes kézhigiéné).
 • Előszűrés: Minden résztvevő szüleitől kibővített egészségügyi nyilatkozatot kérünk a tábor kezdetén. Kérünk mindenkit, hogy csak egészséges gyermeket küldjön a táborba, hiszen ez minden szülő saját felelőssége is.
 • Mentorok válogatása: Több, a régióban és Magyarországon élő anyanyelvi és nemzetközi mentort vonunk be, folyamatosan követve az utazási szabályokat és betartva az esetleges korlátozásokat. Mindenkit nyilatkoztatunk az egészségi állapota, esetleges tünetek kapcsán. Mindig követjük az aktuális, országspecifikus ajánlásokat (pl. utazási korlátozások), és figyelembe vesszük a más Angloville táborból (pl. Lengyelországból) érkező mentorokkal kapcsolatos előzetes információkat.

Az évközi diák programokat (Junior Weekend Club és Academy) a 2021 tavaszi félév során online tartjuk.

Milyen elővigyázatossági lépéseket teszünk a felnőtt bentlakásos programokon?

A felnőtt programok esetén is a résztvevők egészsége és biztonsága az első, ezért továbbra is kiemlet figyelmet fordítunk minden egészségügyi előírás és javaslat betartására, és ebben szorosan együttműködünk a programok helyszínét biztosító szálláshelyekkel. Az egyes elővigyázatossági intézkedéseket alább összefoglaltuk, ezeket természetesen folyamatosan frissítjük az aktuális iránymutatások alapján.

A felnőtt bentlakásos programokon az alábbi extra elővigyázatossági intézkedéseket vezettük be:

 • Szabadtér: A foglalkozások során a kültéri helyszíeneket helyezzük előtérbe. Az esetleg használt beltéri helyiségeket fokozottan szellőztetjük.
 • Távolságtartás: Ügyelünk a fokozott távolságtartásra minden foglalkozás során. Mivel a foglalkozások nagy része 1-az-1-ben felállsában zajlik, a 1,5 méteres távolságtartás könnyen kivitelezhető. A magyar résztvevők minden esetben egyágyas szobában kapnak elhelyezést, így a napi programon túl minimális a kontaktus a program többi résztvevőjével.
 • Tisztaság: Extra fertőtlenítést és takarítást vezetünk be (pl. mosdók, kilincsek, közös használatú eszközök) a szálláshelyekkel együttműködésben. Kézfertőtlenítőt helyezünk ki a mosdókba, közös helyiségekbe.
 • Informálás: A résztvevőknek a program elején egészségügyi felkészítőt tartunk. Tájékoztatókat helyezünk ki az elővigyázatossági lépésekről (pl. helyes kézhigiéné).
 • Előszűrés: Minden résztvevőtől egészségügyi nyilatkozatot kérünk a progrma kezdetén. Kérünk mindenkit, hogy csak egészségesen jöjjön a Nyelvi Szigetre, hiszen ez mindannyiunk saját felelőssége is.
 • Mentorok válogatása: Több, a régióban és Magyarországon élő anyanyelvi és nemzetközi mentort vonunk be. Mindenkit nyilatkoztatunk az egészségi állapota, esetleges tünetek kapcsán. Mindig követjük az aktuális, országspecifikus ajánlásokat (pl. utazási korlátozások), és figyelembe vesszük a más Angloville programokról (pl. Lengyelországból) érkező mentorokkal kapcsolatos előzetes információkat.
Milyen szabályok vonatkoznak a lemondásra és átfoglalásra?

Bár a fentiek fényében a jövőben is biztosított lesz az egészséges, biztonságos környezet a programokon, és jelenleg nincs ok arra, hogy bárki lemondja a részvételét egy már lefoglalt programon, megértjük, ha néhányan mégis így szeretnének tenni. Amennyiben nem szeretnél a már lefoglalt programon részt venni, akkor a hatályos ÁSZF-ben lefektetett lemondási feltételeken túlmenően két további lehetőséget biztosítunk:

 • ingyenes átfoglalási lehetőséget bármely, 2022 végéig tartandó későbbi programunkra, amely egy, az említett időszakban felhasználható vouchert jelent
 • azonos értékű online nyelvi programot – korosztálytól függően a Tutlo online platformon, Junior Weekend program vagy az Angloville Live kurzus keretében

E további lehetőségekkel szeretnénk biztosítani, hogy mindenki biztonságban érezze magát az Angloville Nyelvi Szigeten.

Amennyiben mégis a teljes lemondás mellett döntesz, úgy továbbra is a jelentkezéskor elfogadott ÁSZF-ben rögzítettek az érvényesek (program előtti 30. napig 30 000 Ft/20% adminisztrációs költség kerül levonásra, 30 napon belül 50%-ot térítünk vissza)

A fenti tájékoztatás a jelenleg elérhető hivatalos információk alapján készült, és a következő tájékoztatásig vagy visszavonásig érvényes.

Köszönjük megértésed és együttműködését.

#nemonddle #foglaldát

Mentsük meg együtt a turizmust! ❤️

 

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk bármilyen kérdéssel itt teheted meg:
telefon: +3630 255 4845
email: info@angloville.hu

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár