• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Nyelvi bemerítés az üzleti angolban

Az Angloville nyelvi sziget nem a hagyományos értelemben vett intenzív angol nyelvtanfolyam. A részvevők nem tanteremben ülnek, nem használnak tankönyveket, és nincs tanár-diák viszony sem. A nyelvi bemerítés során egy szuperintenzív angol anyanyelvi környezet jön létre, ahol a résztvevők napi több mint 12 órában anyanyelviekkel kommunikálnak angolul, így néhány nap alatt a gondolkodásuk is angolra vált – ezt egy hagyományos tanfolyam, még egy heti 5×4 órás program sem képes elérni.

[cml_media_alt id='1336']IMG_0568[/cml_media_alt][cml_media_alt id='1466']Tandem-House-6-e1423587672812[/cml_media_alt][cml_media_alt id='1317']IMG_0131[/cml_media_alt]

Nyelvi bemerítés vs üzleti angol tanfolyam

Üzleti angol tanfolyam

Nyelvi bemerítés

Intenzitás

10-20 óra / hét

70 óra / hét (napi 12+ óra kommunikáció)

Csoportméret

6-12 fős csoportok

Egyéni órák az anyanyelvi mentor kizárólagos figyelmét biztosítva

Módszertan

Nyelvtan és szókincsfejlesztés, korlátozott mennyiségű aktív beszéd

Folyamatos aktív beszéd, gyakorlati kommunikációs helyzetek 

Tanulási környezet

Magyar anyanyelvű tanár, magyarok a csoportban

Angol anyanyelvű mentorok 4-5 angolszász országból, minden résztvevőre jut egy anyanyelvi

Nyelvi környezet

Minden óra után visszatérés a megszokott magyar környezetbe

Anyanyelvi angol környezet megszakítás nélkül, egy héten át mindenki csak angolul beszél

Fejlődési lehetőség

Szintlépés kb. fél év alatt (~400 órányi nyelvtanfolyam)

Szintlépés a szóbeli kommunikációban egy hét alatt

Egésznapos intenzív angol

Amíg egy intenzív üzleti angol tanfolyamon napi legfeljebb 3-4 órát van lehetőség tanulni, addig a nyelvi bemerítés során az egész napot, több mint 12 órát angol nyelvi környezetben töltenek a résztvevők, ráadásul az idő túlnyomó részében egyéni beszélgetésekkel. Így érhető el, hogy 2-3 nap után a gondolkodásuk is angolra váltson, és korábban nem tapasztalt fejlődést érhessenek el az angol szóbeli kommunikációban.

A program során a gyakorlati foglalkozások a többéves tapasztalat alapján leghatékonyabbnak bizonyult struktúrában következnek egymás után. Minden foglalkozás az anyanyelvi mentorokkal közösen zajlik, tehát a résztvevők mellett mindig ott van az angol nyelvű beszélgetőpartner.

Napi program felnőtt program esetén

1:1 beszélgetés változatos témákról: minden órában új üzleti és általános angol témákat adunk, kérdésfelvetésekkel, kapcsolódó szavakkal, idiómákkal. Ennek célja, hogy a résztvevők ne csak a szűkebb szakmai területükön, de bármilyen helyzetben meg tudják állni a helyüket angol nyelven.

Tárgyalási helyzet:  akár üzleti találkozóról, akár beszállítói tárgyalásról legyen szó, az angol nyelvű tárgyalási készség rendkívül fontos képesség, melyet az Angloville intenzív bentlakásos programjain több alkalommal is gyakorolnak a résztvevők.

Csapatmunka: Külföldi projekttagokkal folyó közös munka során elengedhetetlen, hogy a munkatársak gyorsan és pontosan ki tudják fejezni magukat, ötleteiket, érveiket meggyőzően tudják előadni. Az ehhez hasonló “teamwork” szituációk gyakorlása szerves része a bentlakásos programoknak.

2:2 beszélgetés: Amíg csak egy emberre kell figyelni, viszonylag könnyű a helyzet, de ha már négyen beszélgetnek angolul, még több figyelemre, összpontosításra van szükség. A két anyanyelvi – két magyar beszélgetések ennek a képességnek a fejlesztésére fókuszálnak.

Prezentáció: A munkahelyen, külföldi kollégák előtti beszámolóhoz elengedhetetlen, hogy angol nyelven is magabiztosan és a figyelmet fenntartva tudjon prezentálni egy vezető. Az intenzív bentlakásos programokon a résztvevők minden nap gyakorolják az angol nyelven tartott előadást, a program végén pedig eljutnak oda, hogy magabiztosan adjanak elő egy 10 perces prezentációt 20-30 ember előtt.

Különböző angol akcentusok egy helyen

Az üzleti angol használata közben a legnagyobb kihívást sokszor a különböző akcentusok megértése jelenti. Multinacionális hátterű vagy nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező cégeknél sokszor kell különböző nyelvterületekről érkező kollégákkal, partnerekkel dolgozni, az akcentusok megértése pedig nem mindig könnyű. Különösen nehéz a konferenciahíváson, telefonon vagy skype-on történő kommunikáció, hiszen ilyenkor a hívás minősége, a metakommunikáció hiánya is befolyásolja a megértést.

Az Angloville intenzív bentlakásos programjain az üzleti angol kommunikáció gyakorlásának egyik kiemelt eleme a különböző angol akcentusokkal való ismerkedés, azok megértésének javítása az anyanyelvi mentorok folyamatos jelenlétének segítségével. A nyelvi szigeten ezért számos angol nyelvterület képviselői vannak jelen, így egyszerre gyakorolható többféle akcentus. Az üzleti és munkahelyi környezetben leggyakrabban előforduló amerikai és brit akcentus mellett sokszor még nagyobb kihívást jelent az ír vagy skót akcentus megértése. Az Angloville programjain ezek gyakorlására is lehetőség nyílik.

Amerikai angol akcentus, az üzleti környezetben az egyik leggyakoribb
Brit angol akcentus, szintén gyakori az európai és ázsiai üzleti világban
Ír akcentus, Írország számos nagyvállalat euórpai központja
Skót akcentus, ennek megértése okozza sokszor a legnagyobb kihívást
Ausztrál és új-zélandi akcentus, bizonyos iparágakban gyakran előfordul

Változatos hátterű anyanyelvi mentorok

Anyanyelvi mentoraink úgy kerülnek kiválasztásra, hogy változatos háttérrel rendelkező, életkorban és akcentusban is sokszínű csoport jöjjön létre. Így érjük el, hogy egy olyan természetes angol nyelvi környezet jöjjön létre, amit külföldön is tapasztalnának a résztvevők.

Az anyanyelviek közül a legtöbben a 30-55 éves korosztályból kerülnek ki. De a fiatalabb és idősebb generáció tagjai is megfordulnak nálunk.

[cml_media_alt id='2003']Egyéni (1:1) óra[/cml_media_alt][cml_media_alt id='2032']Try angloville egynapos kipróbálás[/cml_media_alt][cml_media_alt id='1317']IMG_0131[/cml_media_alt]

Nem célunk, hogy hagyományos nyelvtanfolyamot, nyelviskolai órákat tartsunk, ezért az anyanyelvi mentorok közül sokan nem a nyelvtanítás területéről érkeznek, viszont rendelkeznek üzleti, oktatási vagy más iparági tapasztalattal, ami sokféle témában teszi lehetővé a mély és komplex beszélgetések folytatását.

Kérjen cégére szabott ajánlatot

Cégek számára komplex megoldást nyújtunk a munkatársak angol nyelvi képességeinek fejlesztésére.

Turóczi Anett

Turóczi Anett

program koordinátor

Tel: +36 30 180 2432

Email: info@angloville.hu

Cége számára egyedi ajánlatot állítunk össze.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megismerjük pontos igényeit!

Kapcsolat
Üzenet küldése
Üzenet elküldve