Angol nyelvi sziget Magyarországon – The Pitch

Jan 24, 2020Rólunk írták

Az Angloville Európa legintenzívebb angol nyelvű kommunikációs képzése. A program hat napja alatt a résztvevők több mint 70 órát (napi több mint 12 órát) töltenek angol anyanyelvűekkel való egyéni beszélgetéssel, nyugodt környezetben, távol az otthontól és a munkától.

 

Az ANGLOVILLE valódi anyanyelvi környezetet teremt itt, Magyarországon. Bár a program egy nyelvi-kommunikációs tréning, a hangsúly nem közvetlenül a nyelvtanuláson van. A cél, hogy összehozzunk egy csapat érdekes és ambiciózus embert (15 angol anyanyelvű résztvevőt a világ különböző tájairól és nagyjából ugyanennyi nem angol anyanyelvű résztvevőt), és lehetőséget teremtsünk az érdeklődési körüknek megfelelő mélyebb beszélgetésre, az egymástól való tanulásra, és ötletek, gondolatok megosztására. A nyelvtanulás ennek a folyamtnak a mellékterméke, és ebből fakad a program páratlan eredményessége.

 

A program során a résztvevők nem csupán folyékonyabbá válnak az angol kommunikációban, de szakmai képességeiket is fejlesztik. Az ANGLOVILLE program során különös hangsúlyt fektetünk a gyarkorlati készségekre: prezentációk tartására, hatékony tárgyalásra angol nyelven, valamint csapatmunkára és csapaton belüli kommunikációra.

Miért az Angloville?
  • Európa legintenzívebb nyelvi programja
  • Több mint 70 óra egyéni beszélgetés angol anyanyelvűekkel
  • Különböző angol kiejtések: brit, amerikai, ír, ausztrál, stb.
  • Gyakorlati nyelvi készségek: prezentáció, csapatmunka, tárgyalás, megbeszélés
  • Kellemes környezet: minőségi vidéki szálloda és gyönörű természet
  • Hasonló gondolkodású, ambiciózus emberekkel töltött idő kötetlen, nyugodt környezetben, hogy semmi se zavarja a készségek fejlesztésére való összpontosítást
Mitől működik?

Az ANGLOVILLE egy bemerítéses (immersion) nyelvi program. A módszertan széleskörű tudományos megalapozottsággal bír, így biztosítja a lehető legjobb eredményt.

A bemerítéses nyelvi programok során nem nyelvi témák oktatása zajlik a célnyelven. E programok először Kanadában, az 1960-as években jelentek meg. Céljuk a többségi angol anyanyelvű népesség francia (az ország második hivatalos nyelve) nyelvismeretének fejlesztése volt. Kutatások során beigazolódott, hogy nem nyelvi készségek idegen nyelven való fejlesztésével nagyobb nyelvtudásbeli fejlődés érhető el, mintha az idegen nyelv oktatását állítanák középpontba.

Az ANGLOVILLE célja, hogy olyan kötetlen, barátságos környezetet teremtsen, amely elősegíti a résztvevők közötti folyamatos kommunikációt és az egymástól való tanulást. Ennek köszönhetően az eredmény hasonló ahhoz, mint amit Kanadában tapasztaltak. A kutatások azt mutatják, hogy az Angloville módszere azért működik, mert a nyelvet az új gondolatok megismeréséhez, a társasági interakcióhoz és az érdekes témákban való elmélyüléshez szükséges eszközzé teszi.

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár