Napi 20 perc a magabiztos angoltudásért

Jul 27, 2022Online angol

Van napi 20 perced az angol fejlesztésére? – (ez egy kávészünet ideje)

Bizonyára te magad is tapasztaltad már, hogy milyen jelentőséggel bír egy vállalat életében a munkatársak nyelvi képzése. Legyen szó konferenciahívásról, meetingről vagy prezentációról, az angol nyelv használata kikerülhetetlen. Ahol komolyan veszik a munkatársak fejlesztését, ott általában folyamatos nyelvoktatást biztosítanak, ám ez sem mindig hozza meg a kívánt fejlődést, és az angol kommunikáció sokszor továbbra is nehézséget okoz a kollégák számára. (Olvasd el felmérésünket, ami 75 vállalat felső vezetőjének kérdőíves felmérésén és személyes interjúin alapul).

Különösen igaz ez azokra, akik a mindennapi munka során ritkán, vagy inkább csak írásban használják a nyelvet.

 

Számtalan történetet hallunk arról, hogyan apad el a munkatársak lelkesedése a várva várt nyelvi képzés elindulása után. A heti egyszeri-kétszeri kiscsoportos órákon egyre több a hiányzás, hiszen mindig van fontosabb, sürgősebb meeting, határidő. Érthető módon a kollégák angolja sem fejlődik valami látványosan, így végül a HR úgy dönt, ennek így nincs értelme, és megszünteti a képzést, vagy annak anyagi támogatását.

 

De így kell ennek lennie? Miként érhetnénk el, hogy a nyelvtanulás ne csak egy “muszáj” jellegű bejegyzés legyen a kollégák naptárában, hanem szerethető és valóban eredményeket hozó élmény?

 

A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. Ráadásul nem szükséges hosszú órákat tölteni a tankönyv felett a várt eredményekért – elegendő mindössze napi 20 perc. Hogy miért?

Mert a magabiztos angoltudás kulcsa a rendszeresség és az interaktivitás.

Folyamatos angolozás – egy kávényi idő naponta 

Kutatások sora mutatta ki, hogy a nyelvtanulás akkor hatékony, ha rendszeresen, hosszabb kihagyások nélkül érik idegen nyelvű ingerek az agyunkat. Nem az a lényeg, hogy egyszerre mennyit angolozom, hanem az, hogy milyen gyakran. Praktikusan: többet ér heti hatszor 20 perc nyelvtanulás mint kétszer egy óra. Miért? Mert nem telik el közben három nap úgy, hogy nem használom a nyelvet, nem felejtem el, amit tanultam, mert másnap is használom.

 

 

angol felnőtt online program

Fókuszban a beszéd 

Tapasztalataink szerint, még ha írásban nem is okoz gondot az angol kommunikáció, amikor élőszóban kell használni a nyelvet, az gyakran kihívás elé állítja az embereket. Nem meglepő, hiszen egy tanult idegen nyelven a passzív szókincsünk általában 1,5-2-szer akkora, mint az aktív szókincs. Aktivizálni pedig egy módon lehet a szókincset – ha élő beszédben használjuk

Tévhit, hogy így az angolt elsősorban írásban használók nem fognak fejlődni. Amit szóban tudok használni, azt tudom írásban is (feltételezve, hogy láttam leírva is a szót). Ezért fontos, hogy bármilyen képzést szervezünk a kollégáknak, elegendő lehetőségük legyen az élő beszéd gyakorlására.

 

Rugalmas megoldás online

Persze kihelyezett tanári oktatással nehezen lenne megoldható a mindennapi, rövid, de intenzív tanulás. Az online nyelvi képzés itt sokkal hatékonyabbnak bizonyul.

Az Angloville-nél már számos kis- közép- és nagyvállalatnál bevezettük azt az online képzésünket, amely a fent említett két pillérre, a rendszeres, rövid foglalkozásokra és az aktív kommunikációra épül.

A Tutlo nyelvtanuló platformnak köszönhetően a kollégák gyorsan és rugalmas módon fejleszthetik az angol kommunikációs készségeiket. Ráadásul teljesen személyre szabott, interaktív egyéni leckék által, ahol mindig egy tanuló-egy tutor felállásban dolgoznak. 

Igazodva a hektikus munkahelyi (és home-office) időbeosztáshoz, a képzésben teljesen saját időbeosztásuk szerint haladhatnak, akkor vehetnek részt az órákon, amikor számukra a legalkalmasabb. Ezt a folyamatosan elérhető tanárok teszik lehetővé.

 

Te is szeretnéd tudni, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a csapatodból? Kattints a részletekért.

Tutlo online angol visszajelzések

Az ügyfeleinktől kapott legtöbb visszajelzés az alábbiakat emeli ki a platformmal kapcsolatban:

  • Egyéni foglalkozások angol anyanyelvű mentorokkal
  • Testreszabott leckék (pl. üzleti angol, HR, ügyfélkapcsolat, sales, marketing)
  • Rugalmas időbeosztás, nincs előzetes időpont foglalás
  • Visszajelzés minden elvégzett lecke után

 

Egyszerű nyomonkövetés – HR panel

 A munkáltatói panel lehetővé teszi a munkavállalók által elért haladás folyamatos nyomon követését. A képzés koordinációját végző munkatárs láthatja, milyen gyakorisággal és kihasználtsággal veszik igénybe az órákat a kollégák. Az elvégzett leckékről szóló információt valós időben rögzíti a rendszer.

A kurzus során bármikor csatlakozhatnak új alkalmazottak, az egyik hallgató helyébe másik léphet – az órákat mindig használják, függetlenül a személyi változásoktól.

 

Hogyan leszek következetes és fejlődöm tovább az angoltanulásban a Tutlo-val?

  • angolozz napi szinten, de legalább heti 3-4 alkalommal
  • ismerj meg a Tutlo platformon minél több mentort, fedezz fel különböző akcentusokat
  • figyeld a haladásodat saját fiókodon belül, és erősítsd azon területeket, ahol még érdemes fejlődnöd
  • használd ki a beépített témák adta lehetőségeket, fejleszd a szókincsed minél több területen
  • csatlakozz a webinarokhoz, ahol további hasznos ismeretanyagokat szerezhetsz

 

Szeretnél személyre szabott, komplex nyelvi képzést a munkatársaidnak? Nézd meg további céges nyelvoktatási megoldásainkat!

Nyelvtanulási tippek az e-mail fiókodba!

Érdekel a nyelvtanulás? Szeretnél szintet lépni az angolban? Iratkozz fel, és havonta elküldjük neked a leghasznosabb tippeket!

Kérjük jelöld, hogy hírlevelet küldhetünk a számodra:

Hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat az Angloville Kft. az Adatkezelési szabályzatban rögzítetteknek megfelelően, a regisztráció céljával (hírlevél feliratkozás) összhangban kezelje.

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár