Leggyakoribb-angol-allasinterju-kerdesek

Oct 5, 2022Angol állásinterjú, Angol kifejezések, Üzleti angol kifejezések

Angol nyelvi tippek a stresszmentes állásinterjúért

5 kérdés, ami biztosan elhangzik egy angol állásinterjún

Egy állásinterjú már önmagában is kihívást jelentő élethelyzet, mert egy ilyen szituációban nemcsak a személyiségedet kell a lehető legpozitívabb fényben feltüntetni, de a stresszkezelési képességeidre is szükség lehet. További nehezítő tényező lehet, ha a felvételi beszélgetés során még az idegennyelv-tudásodról is számot kell adnod.

Ma már nagyon sok munkáltatónál elvárásként jelenik meg a jelentkezővel szemben, hogy legalább alapfokon, de beszéljen valamilyen idegen nyelvet, és ezzel összefüggésben az idegen nyelven történő beszélgetés ma már szinte minden állásinterjú állandó része.

Egy angol nyelvű állásinterjú mindenki számára kihívást jelenthet és még azokban is bizonytalanságot idézhet elő, akik kellő magabiztossággal rendelkeznek és magas szinten beszélnek angolul. A félelem, bizonytalanság, aggodalom legfőbb oka, hogy egy ilyen helyzetre nem nagyon lehet készülni, kiszámíthatatlannak látszik, hogy miről is kell majd beszélni a felvételi során.

Míg egy korábbi blogbejegyzésünkben az angol motivációs levél megírásához adtunk hasznos tippeket, tanácsokat, most az angol állásinterjún leggyakrabban előforduló kifejezéseket, kérdéseket gyűjtöttük neked össze ebben a posztban.

Szeretnél a lehető leghatékonyabb állásinterjú-felkészítésen részt venni? Angol állásinterjúra készülsz? Próbáld ki magad élesben: beszélgess el egy angol anyanyelvivel, akár interjút szimulálva! Személyre szabott, beszédfókuszú egyéni online órák egy kattintásnyira. Vagy gyere el az Angloville Nyelvi Sziget programjaira, ahol anyanyelvi angol mentorok segítenek megtanulni a leghasznosabb kifejezéseket az angol nyelvű állásinterjúhoz. 

Posztunk első részében egy általános angol nyelvű állásinterjúra szeretnénk felkészíteni, ahol az interjúztató elsődleges célja, hogy megismerje a személyiséged és a motivációid.

Általános tanácsok angol állásinterjúra

Most te vagy a termék, amit eladsz

Az első és legfontosabb szabály, hogy az állásinterjú a te személyes reklámod. Törekedj arra, hogy a lehető legjobb oldalad mutasd az interjúztatónak. Ne említsd a rossz tulajdonságaid, ha mégis ezt kérik, hangsúlyozd inkább azt, hogyan tudod kezelni azokat, vagy ha lehetséges, mutasd be, hogyan profitálhatnak belőlük.

Hagyj időt magadnak a gondolkodásra

Amikor válaszolsz egy kérdésre, ne siesd el a választ! Adj magadnak egy kis időt, hogy átgondold és értelmes, összeszedett választ tudj adni, és ne felejtsd el felhasználni az általunk javasolt angol interjú kifejezéseket.

Próbáld el előtte

Ha felkészült vagy, sokkal kevésbé leszel stresszes az interjún. Arra azonban ügyelj, hogy ne magolj be hosszú monológokat, mert úgy nem lesz természetes a beszélgetésetek.

 

Top 5 leggyakoribb angol állásinterjú kérdés – mintaválaszokkal

💂‍♂️💂‍♀️ Tell me a little about yourself!

I obtained my Bachelor’s degree in Economics at the University of Edinburgh. – Alapszakos diplomámat az Edinburgh-i Egyetemen szereztem.

In my last position I was in charge of… – Korábbi pozícióm során …-ért voltam felelős.

In my last position I gained numerous experiences. – Korábbi pozíciómban számos tapasztalatot szereztem.

I’m looking for a position where I can have the opportunity to… – Olyan pozíciót keresek, ahol lehetőségem van arra, hogy…

 

💂‍♂️💂‍♀️ What is your greatest weakness/strength?

I perform well under pressure. – Nyomás alatt is jól teljesítek.

I’m sure if you asked my friends that question they would say… – Biztos vagyok benne, a barátaim erre a kérdésre azt válaszolnák, hogy…

I see myself as a top performing employee. – A legjobban teljesítő munkatársként látom magamat. 

I am too much of a perfectionist. – Túlságosan perfekcionista vagyok.

 

💂‍♂️💂‍♀️ How would you describe yourself?

I’m eager to learn new things. – Lelkesen tanulok új dolgokat.

I can adapt to any situation. – Jól alkalmazkodom bármilyen helyzethez.

I always have a unique perspective when approaching an issue. – Mindig egyedi perspektívával közelítek az új kérdésekhez, felvetésekhez.

I am someone who always has an eye on the target. – Olyasvalaki vagyok, aki mindig szem előtt tartja a célt.

 

💂‍♂️💂‍♀️ What motivates you?

My passion towards work leads me to do my best. – A munka iránti szenvedélyemnek köszönhetően mindig a legtöbbet hozom ki magamból.

I am a self-motivated person. I love learning new things and doing meaningful work. – Olyan személy vagyok, aki saját magát motiválja. Szeretek új dolgokat tanulni és jelentőségteljes munkát végezni.

Having the tools to be successful are the most important motivators for me. – A sikerességhez szükséges eszközök megléte a legnagyobb motiváló erő számomra.

 

💂‍♂️💂‍♀️ What are your goals for the next five years?

My long-term goals involve… – Hosszú távú terveim között szerepel…

I’m planning on enhancing my leadership skills. – Tervezem, hogy vezetői készségeimet fejlesztem.

I want to be part of a well established and esteemed organization like yours. – Szeretnék részese lenni egy olyan jól felépített és neves szervezetnek, mint az önöké.

 

Miközben a legtöbb embernek egy állásinterjú az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, jó ha tudjuk, hogy megfelelő felkészüléssel és gyakorlással egy ilyen szituáció sem okozhat gondot. Ugyanakkor a blogbejegyzésünkben végigvett kérdések csak egy szeletét mutatták be egy angol állásinterjún felmerülő kérdések csoportjának, ezért nagyon fontos, hogy a felkészülésed során minden más lehetséges témával is foglalkozz.

További cikkek álláskereséssel kapcsolatban:

Hasznos kifejezések angol nyelvű önéletrajzhoz

Hogyan harcolj ki magasabb fizetést 5 lépésben

Nyelvtanulási tippek az e-mail fiókodba!

Érdekel a nyelvtanulás? Szeretnél szintet lépni az angolban? Iratkozz fel, és havonta elküldjük neked a leghasznosabb tippeket!

Kérjük jelöld, hogy hírlevelet küldhetünk a számodra:
Hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat az Angloville Kft. az Adatkezelési szabályzatban rögzítetteknek megfelelően, a regisztráció céljával (hírlevél feliratkozás) összhangban kezelje.
Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár