Külföldi nyelvtanulási program – minden, amit tudnod kell

Jan 24, 2020

Két hetes külföldi nyelvtanulási program 2020-ban

Kinek szól a Külföldi Nyelvtanulási Program?

A nyelvtanulási programon azok a 9. és 11. osztályos tanulók vehetnek részt, akik nappali tagozatos gimnáziumi vagy szakgimnáziumi oktatásban részesülnek.

A rendelkezésünkre álló adatok szerint 2020-tól 140 ezer diák jogosult arra, hogy külföldön tanuljon a kéthetes nyelvtanulási program keretén belül.

 

Milyen országokba utazhatsz a nyelvtanulási program keretein belül?

A Nemzeti alaptanterv szerint tanulható első idegen nyelvek célországaiba utazhatsz: Ausztriába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Írországba, Máltára, Németországba és Kínába. Érdemes tudnod, hogy Kínába csak abban az esetben utazhatsz nyelvet tanulni, ha azt NAT szerinti első nyelvként tanulod.

 

Milyen nyelveken tanulhatsz?

A programon azok az idegen nyelvek választhatóak, amelyek első nyelvként tanulsz: angol, francia, német és kínai.

Tudnod kell, hogy nem kötelező az elsőként tanult nyelvet választanod: ha a pályázat évében már tantermi keretek között másik nyelven is tanulsz, azt is választhatod. Érdemes azonban arra figyelned, hogy olyan nyelvet válassz, amiben már magabiztosabban kommunikálsz, hiszen a program így lesz számodra a leghatékonyabb. Érdemes kihasználnod ezt a lehetőséget, ha nyelvvizsgázni készülsz, vagy szeretnéd a lehető legjobban elsajátítani a választott nyelvet.

 

Hozd ki a legtöbbet a Külföldi Nyelvtanulási Programból! Az Angloville is része a programnak, így a nyelviskolai foglalkozásokat további élményprogramokkal egészítheted ki. További részeletek itt:

Mikortól lehet jelentkezni?

Jelentkezni a Külföldi Nyelvtanulási Program honlapján keresztül elérhető elektronikus pályázati felületen lehet 2020 februárjától. A részletes információkért érdemes a program honlapját figyelni.

 

Hogyan valósul meg a program?

A külföldi nyelvtanulás 3 formában valósulhat meg:

  • Csoportos utazás a középiskolák szervezésében a tanévet követő nyári szünetben
  • Egyéni kiutazás a külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyam egyikére
  • Projekt alapú szervezett tanulás, amelyet a hazai iskolák külföldi partneriskolákkal közösen szerveznek – május 1-től november 1-ig terjedő időszakban.

 

Hogyan segítünk mi ebben?

Egyedülálló angol nyelvi programunk ötvözi külföldi nyelviskolai módszereket az élményalapú, gyakorlati tanulással anyanyelvi mentorok segítségével. Az Angliában és Máltán középiskolás fiatalok számára szervezett programokon délelőtt nyelvisoklában tanulsz, majd délután a világ minden tájáról érkező angol anyanyelvű mentorokkal veszel részt különböző turisztikai, kulturális és nyelvi élményeken, hogy azonnal gyakorlatba ültethesd a tanultakat.

Az Angloville Summer Immersion így több mint a legtöbb nyelviskola által nyújtott sztenderd programok, hiszen nálunk valódi egyéni figyelem mellett, fiatal külföldi mentorok segítik a fejlődést, egésznapos autentikus angol élményt biztosítva a két hét során.

 

Hogyan lehet pályázni, ha külföldön szeretnél nyelvet tanulni a program keretein belül?

A Külföldi Nyelvtanulási Programban a tanulók egyéni vagy csoportos formában vehetnek részt.

A csoportos jelentkezés esetében az iskola nyújtja be a pályázatot, és szervezi meg az utat.
Egyéni jelentkezés esetében a tanuló és szülei közösen választják ki a kívánt kurzust, és szervezik meg az utat.

 

 

Egyéni vagy csoportos nyelvtanulás? Melyiket válaszd?

Az egyéni nyelvtanulási formát a program keretén belül azoknak ajánlják, akik már magabiztos nyelvtudással és jó kommunikációs készségekkel rendelkeznek. Ha utaztál már külföldre, önálló és felelősségteljes vagy, valamint jó problémamegoldó képességekkel rendelkezel, akkor számodra tökéletes az egyénileg megszervezett kiutazás.

Mielőtt az egyéni út melett döntesz, érdemes a saját iskoládban érdeklődni a csoportos vagy projektalapú pályázatok felől.

csoportos utazásokat 2020. június 13. és augusztus 31. között lehet megvalósítani. Akik még bátortalanul használják a tanulni kívánt idegen nyelvet, vagy nincs rutinjuk az egyéni külföldi utazásokban, azok bátran jelentkezhetnek a csoportos nyelvtanulásra. Ebben az esetben minden szükséges intézkedést és szervezést a tanuló iskolája köteles elvégezni. Az induló csoportok minimum létszáma 8 fő.

Figyelem: ha egyénileg pályázol, nem szükséges felvenned a kapcsolatot a nyelviskolával, mert a pályázat elindítása előtt nem foglalhatsz időpontot.

 

Milyen nyelviskolák vesznek részt a programban?

Azok a nyelviskolák vehetnek részt a programban, akik rendelkeznek a nyelviskolák számára szabott minősítési követelményeknek.

A programban szereplő nyelviskolák különböző szintű tanfolyamokat kínálnak. A programra való jelentkezést egy szintfelmérő előzi meg, így biztosan a szintednek megfelelő csoportban tanulhatod a választott idegen nyelvet.

A nyelviskolákat, valamint a választható kurzusokat itt találod.

 

 

Hogyan fejlődik a nyelvtudásod a Külföldi Nyelvtanulási Programon?

A kéthetes kintlét során legalább heti 20 órában gyakorolható a választott idegen nyelv. A nyelvórákon kívül szabadidős és kulturális programok is segítenek abban, hogy ne csak a nyelvet sajátítsd el, hanem a célország kultúrájába, szokásaiba, mindennapjaiba is belekóstolhass.

A nyelv elsajátítását az is elősegíti, hogy a két hetes nyelvtanulási program során családoknál vagy kollégiumban történik az elszállásolás, ami szintén egy remek lehetőség arra, hogy fejleszd nyelvtudásod.

 

Mennyibe kerül a program?

A Külföldi Nyelvtanulási Program teljes körű támogatást nyújt: fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, az utazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, a nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges utazási költségeket.

A támogatást a tanulók az utazás előtt megkapják, így önerő nem szükséges a részvételhez.

 

Tudj meg mindent az Angloville Summer Immersion programjáról!

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár