Készségfejlesztés – pályaorientáció – használható nyelvtudás – külföldi továbbtanulás

Jan 24, 2020

Élményalapú oktatás: interjú Lévai Balázzsal

Az Angloville az élményalapú, gyakorlati tanulás értékében hisz, és ezt tartjuk szem előtt akkor is, ha partnert keresünk. Egyik kiemelt partnerünk, az Engame Akadémia középiskolásoknak szóló programokat szervez, melyek abban segítenek, hogy a diákok megtalálják helyüket a világban.

 

Az Akadémia alapítójával, Lévai Balázzsal beszélgettünk arról, miért fontos, hogy a diákok kritikusan gondolkodó, kreatív, sikeres fiatal felnőtté váljanak, akik tudatos döntéseket hoznak a jövőjükkel kapcsolatban.

Angloville: Milyen céllal jött létre az Akadémia programja? Miben segít a diákoknak?

Lévai Balázs: Az Engame Akadémia budapesti központú progresszív oktatási központ, mely a közoktatást kiegészítő délutáni és hétvégi programjaival segíti diákjait abban, hogy olyan boldog és sikeres felnőttekké váljanak, akik értik a körülöttük lévő világot és képesek rugalmasan alkalmazkodni annak változásaihoz és kihívásaihoz.

Középiskolásoknak szóló négyéves programunk első három évében elsősorban a 21. századi és interperszonális készségek fejlesztésére, a pályaorientációra és a való életben használható idegennyelv-tudásra (angol vagy német) fókuszálunk. Mindezt modern oktatási módszerek mentén, diákközpontú szemléletmóddal tesszük, így egy olyan motiváló légkört teremtünk meg, melyben szívesen tanulnak diákjaink.

Érettségiző évfolyamos diákjaink már kifejezetten a külföldi továbbtanulásra készülnek. A nekik legmegfelelőbb szakterület kiválasztásától az egyetem- és szakválasztáson át a jelentkezési anyagok előkészítéséig folyamatosan támogatjuk őket. Nagyon fontos számunkra, hogy minden diákunk megtalálja a hozzá leginkább illő képzést, oktatási rendszert és közeget, melyből a legtöbbet profitálhat majd a későbbiekben.

 

A: Miért tartjuk fontosnak kiegészíteni az iskolai oktatást? Miben más az Akadémia oktatási programja?

LB: Úgy látjuk, hogy Magyarországon rendkívüli hangsúlyt fektet az iskolai oktatás a lexikális tudásra, rengeteg adatot és ismeretanyagot kell megtanulniuk a diákoknak. Ezzel szemben az Engame Akadémián az egyes téma- és problématerületek megértésére, kreatív feldolgozására és kritikai elemzésére helyezzük a hangsúlyt. Progresszív oktatási módszerekkel tesszük hasznossá és érdekessé az órákat és workshopokat, melyek során a diákok aktív szereplőként, a tanárok pedig előadó helyett facilitátorként vannak jelen. Így a lexikális tudás mellett a készségfejlesztés is komoly szerepet kap: a fiatalok csapatban dolgoznak, érvelnek és vitáznak, kutatnak és prezentálnak a foglalkozások során. Mindezt teljes mértékben idegen nyelven (angolul vagy németül), mely olyan magabiztos nyelvi alapokat ad nekik, melyre egész életük során építhetnek.

A fentiek mellett a pályaorientáció az a terület, melyre általában nem jut elég figyelem a középiskolai oktatásban, annak ellenére, hogy a fiatalok számára az első igazán komoly döntés, amit önmaguknak kell meghozniuk, a pályaválasztáshoz kapcsolódik. Rengeteg diák bizonytalan a jövőjével kapcsolatban, nem tudja, mi az, ami igazán érdekli, és hogy a felsőoktatás, majd a munkaerőpiac milyen lehetőségeket tartogat számára. Az Engame Akadémián személyes odafigyeléssel, a szakterületekkel és a továbbtanulással kapcsolatos információmegosztással és rengeteg impulzussal segítjük a diákjainkat a pályaválasztásban.

 

A: Miért támogatja az Akadémia a fiatalokat a külföldi továbbtanulásban?

LB: A legjobb külföldi egyetemek remek lehetőséget jelentenek a magyar diákok számára: nemzetközileg elismert szaktekintélyektől tanulhatnak, a legmodernebb tananyagok és módszertanok mentén, rendkívül jól felszerelt laborokban és könyvtárakban. Emellett egy izgalmas, multikulturális, idegen nyelvi környezetben fejlődhetnek, ami további szakmai és személyes előnyökkel kecsegtet számukra.

A diákközpontú szemléletmód a nyugat-európai és tengerentúli oktatási rendszerek nagy részében központi szerepet tölt be: a személyes odafigyelésre nagy hangsúlyt fordítanak, a diákok kis csoportokban, a tanárok folyamatos támogatása mellett fejlődnek az általuk választott szakterületen. Egy nemzetközileg elismert egyetemen szerzett diploma pedig a hazai és a globális munkaerőpiacon egyaránt nagy előnyt jelent a pályakezdő fiatalok számára, a külföldön végzett diákok számára a legtöbb esetben izgalmasabb álláslehetőségek és magasabb kezdőfizetés válik elérhetővé.

A: Hogyan lehet jelentkezni az Akadémia középiskolásoknak szóló programjára?

LB: A programba egy kétkörös felvételi folyamat teljesítésével lehet bekerülni, mely egy online felvételi lap kitöltéséből és egy rövid szóbeli beszélgetésből áll. A folyamat során a diákok gondolkodásmódjára, érdeklődési területeire, iskolai és iskolán kívüli tevékenységeire és eredményeire vagyunk kíváncsiak.

 

Ha felkeltette érdeklődésed az Engame Akadémia, további információt a honlapjukon vagy személyesen, valamely nyílt napjukon tudhatsz meg.

Hasonló bejegyzések:
Folyékonyan angolul – mégis mennyiért?

Folyékonyan angolul – mégis mennyiért?

Ha összevetnéd az életed során eddig nyelvtanulásra költött pénzösszeget a jelenlegi nyelvtudásoddal, vajon elégedett lennél? Ha elölről kezdhetnéd, változtatnál valamin? Ha nem igazán vagy elégedett a nyelvtanulásban eddig elért eredményeiddel, és úgy érzed, a mérleg nyelve inkább a negatív tartományba billen, ne habozz, olvass tovább!

Tovább olvasom

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár