Intenzív angol nyelvtanfolyam vagy nyelvi bemerítés? – 1. rész

Jan 23, 2020

Szeretnél egy hét alatt 3 kultúrát megismerni?

Aki gyorsan szeretne megtanulni angolul, intenzív nyelvtanfolyamot szokott keresni.  Létezik azonban egy másik, Magyarországon kevésbé ismert módszer, a nyelvi bemerítés. Mielőtt belefognál a kettő közül valamelyikbe érdemes megtudnod, mit kínálnak valójában. Cikkünk első részében arról lesz szó, hogy az angol nyelvi bemerítés során a résztvevők nem csak angolul tanulhatnak, hanem egy adott ország kultúráját is behatóan megismerhetik.

 

Mondanunk sem kell, hogy ahány ország, annyiféle kiejtés. Mi több, nem csak az akcentus különbözik. Sok esetben a szavak is eltérőek lehetnek. Hogyan lehet ezt rövid idő alatt hatékonyan megtanulni? Képes vagy mindezt egy angol intenzív nyelvtanfolyam keretein belül elsajátítani?

 

A bemerítés segítségével biztosan.

 

Az Angloville nyelvi sziget célja, hogy teljesen angol nyelvű környezetbe invitálja a tanulni vágyókat, ahol egy héten keresztül kizárólag angol anyanyelvűek foglalkoznak a résztvevőkkel. A bentlakásos programban több tucat mentor vesz részt, akik különböző országokból érkeztek. A táborba érkezett már mentor Ausztráliából, Amerikából és természetesen az Egyesült Királyságból is. Ezeknek az országoknak angol az anyanyelve, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy az kiejtés, szavak, vagy akár a kultúráik azonosak lennének.

Akcentus

Az angol nyelvet szerte a világon beszélik. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenhol ugyanúgy. Léteznek kisebb-nagyobb különbségek nem csak világszerte, hanem országon belül is. Ezek a különbségek jellemzően minimálisak, de előfordul, hogy néhány eltérés még az anyanyelvieknek is gondot, félreértést okoz. Az egyhetes bentlakásos program alatt mentoraink segítségével könnyen felismerheted ezeket a különbségeket. Ezt az előnyt azonban egy intenzív angol nyelvtanfolyam nem adja meg.

 

Szavak és szófordulatok

Léteznek olyan szituációk, amelyeknél nagyon fontos ügyelned arra, hogy mit mondhatsz ki és mit nem. Ha nem az anyanyelvedet használod, akkor ezt még nehezebb eldönteni. Ilyen esetekben az anyanyelvű mentorok megismertetik veled az angol nyelv árnyalatait, az apró különbségeket az egyes kifejezések között. Az ő segítségükkel elsajátíthatod a megfelelő szófordulatokat a különböző kommunikációs szituációkra. Érdekességképp álljon itt néhány általunk összegyűjtött szó és kifejezés, amelyeket érdemes megjegyezned az angol tanulás folyamán:

  • tap – faucet – vízcsap
  • torch – flashlight – elemlámpa
  • surname – last name – vezetéknév
  • pavement – sidewalk – járda
  • cheers – thank you
  • „I am knackered” – Kimerült, fáradt vagyok.
  • „That’s smashing!”- Elképesztő! Nagyon jó!
  • „I will give you a tinkle”- Hívni foglak!

Ha többet szeretnél megtudni a különböző angolszász országok különböző szófordulatairól, akkor ez az oldal neked való!

 

Szokások

Még az angolanyanyelvű országok is más-más szokásokkal rendelkeznek. Gondolj csak az ünnepnapokra: míg az Egyesült Államokban a történelmi gyökerek miatt megünneplik a Hálaadást, addig az Egyesült Királyságban vagy Ausztráliában nem. Megemlítendőek még azok az ünnepnapok, amelyek ugyan minden angolszász országban jelen vannak (pl.: Karácsony), viszont ünneplésük módja országonként eltérő. Miért fontos ez neked? A mai globalizált világban számos szituációba keveredhetsz – akár az üzleti életben is –, amelyben profitálhatsz partnered kultúrájának ismeretéből. Egy intenzív nyelvtanfolyam keretein belül azonban ennek elsajátítására nincs mód.

 

Ha szeretnél még többet megtudni a különböző angolszász kultúrákról anyanyelvi tanárok segítségével, akkor jelentkezz az Angloville nyelvi sziget programjaira, ahol egész évben fejlesztheted az angol kommunikációs képességedet.

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár