A 15 leggyakoribb angol szleng, amit a neten olvashatsz

Jan 24, 2020

Angol szleng az interneten

Ha külföldi fórumokon jársz, vagy barátokkal chatelsz, biztosan előfordul veled is, hogy olyan ismeretlen kifejezésekkel és rövidítésekkel találkozol, amiket sok esetben a szótárban sem tudsz megtalálni. Ezek az angol szlengek, amikkel ebben a bejegyzésben megismerkedhetsz.

 

Az interneten használt angol szlengek és mozaikszavak célja, hogy a kommunikációt felgyorsítsák. Elvégre az interneten a szánk helyett a klaviatúrát használjuk, ami sokkal nagyobb erőfeszítést igényel. Ez a sokkal fiatalabb és dinamikusabban fejlődő közeg kiváló talajt biztosít a nyelvi innovációkra. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a 15 legjobb angol szlenget, hogy a későbbiekben kevesebb gondod legyen ezek értelmezésével.

 1. AMA – „Ask Me Anything”: kérdezz tőlem bármit!
  2. ELI5 – „Explain Like I’m 5”: magyarázd el nekem úgy, mintha 5 éves lennék, azaz magyarázd el érthetően!
  3. Facepalm: használd akkor, amikor valaki valamilyen butaságot csinál. „Temesd a tenyered (palm) az arcodba (face).”
  4. IRL – „In real life”: a való életben. Az internetes közeg a virtuális világ, az offline világra a felhasználók valós világként hivatkoznak.
  5. PAW – „Parents Are Watching”: Vigyázat, a szülők néznek. A gyerekek használják ezt a kifejezést (vagyis inkább már-már kódot) abban az esetben, ha a szüleik látják, amit írnak.
  6. IMHO – „In My Humble Opinion”: Szerény véleményem szerint.
  7. FAQ – „Frequently Asked Question”: Gyakran ismételt kérdések (GYIK) angol megfelelője.
  8. GL – „Good Luck”: Sok sikert!
  9. w/, w/o – „with”, „without”: a -val, -vel és nélkül jelölése. Például: w/ mom (anyával); w/o mom (anya nélkül).
  10. ROFL – „Rolling On The Floor Laughing”: Fetrengeni a földön a nevetéstől.
  A fentebb említett rövidítések között lehet, hogy van pár, ami nem tűnik ismerősnek, de a most következő 5 angol szlenget szinte kivétel nélkül használják a magyar diákok, internetezők is. Így, ha úgy érzed, egyelőre nincs időd ennyi angol szlenget megtanulni, az alábbiakat mindenképp jegyezd meg:
  11. LOL – „Laughing Out Loud”: Hangosan felnevetni.
  12. OMG – „Oh My God!”: Ó, Istenem!
  13. PLS – „Please”: Kérlek
  14. TBT – „Throwback Thursday”: Egy-egy régi sztorit szoktak a felhasználók ezzel a jeligével, vagy hashtaggel megosztani. Szigorúan csütörtökönként (Thursday)!
  15. YOLO – „You Only Live Once”: Egyszer élsz! Cselekedj is úgy.

Természetesen hosszú ideig sorolhatnánk ezeket az internetes angol szlengeket, hiszen rengeteg van belőlük. Ha még több angol szleng érdekel és szeretnél úgy beszélni, mint anyanyelvi kortársaid, gyere el az Angloville kamaszoknak vagy gyerekeknek szóló anyanyelvi angol táborába, ahol a fiatal brit, amerikai vagy épp ausztrálmentorok garantáltan megtanítják neked mi a menő ma az angolban.

További hasonló érdekes tartalomértnézd meg angol szleng blogunk többi cikkét.

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár