Fejleszd a szókincsed: 5 tipp, ha üzleti angol kifejezéseket tanulsz

Oct 4, 2021Angol kifejezések, Üzleti angol kifejezések

Az üzleti angol kifejezések elsajátítása az üzleti életben elengedhetetlen. Számos olyan helyzet adódik, amikor jó, ha tudod, milyen “üzleti angol szlenget” használnak tárgyalások, levelezések, konferenciák során. 

 

Míg néhány éve csak néhány speciális területen használták az angol munkehelyi környezetben, ma már szinte mindenhol elvárt egy társalgási szintű angol nyelvtudás. A nemzetközi csapatok ma már nem csak multiknál fordulnak elő, hanem számos hazai startupnál és vállalkozásnál is rengeteg munkafolyamat zajlik angol nyelven. 

 

Ha már számos üzleti angol szószedettel találkoztál, de nem szeretnél magolni, így fejleszd az üzleti angol szókincsed egyszerűen:

uzleti angol tanulas tippek home office

1. Fogyassz business témájú médiát

 

Üzleti angol podcastek:

Business English Pod

TEDTalks Business

BBC Business Daily

 

Sorozatok:

The Office

Suits

House of cards

 

2. Specifikus üzleti angol kifejezések

 

Bár vannak közös kifejezések a business english világában, szinte minden szektor különböző kifejezéseket használ: pl. más kifejezéseket használ a mindennapokban egy banki szektorban dolgozó, mint egy IT-s szakember. 

 

A területed milyen specifikus szavakat, szófordulatokat, rövidítéseket használ? Keress rá egyszerűen Google-ben a következő módon: területed + “business english”.

 

Már néhány korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk olyan hasznos üzleti angol kifejezéseket, amelyek különböző területeken használnak:

 

Üzleti angol kifejezések a sales területén >>

Projektmenedzsment üzleti angol kifejezésekkel >>

Üzleti angol kifejezések a marketing világából >>

3. Gyakorolj valós üzleti helyzetekben

 

Ragadj meg minden adandó alkalmat, ahol valós élethelyzetben használhatod a nyelvet. Szólalj meg a nemzetközi meetingen, dolgozz együtt a külföldi kollégákkal, vállald el a nemzetközi felkérést – mert megszólalni angolul.

 

Kérd meg a kollégáid, a barátaid, külföldi ismerőseid, hogy beszélgessenek veled angolul. A legtöbb megtanult üzleti angol kifejezést csak akkor rögzül, amikor használtad valódi, éles helyzetben is. 

 

Vagy szimulálj angol környezetet. Mi is ezt tesszük az Angloville Live kurzusunk során, ahol angol anyanyelvű mentorok bevonásával autentikus angol környezetet teremtünk. Ha nincs senki körülötted, aki hajlandó egy angol tárgyalást eljátszani veled, akkor jelentkezz következő kurzusunkra, és lépj szintet az angolban! 

 

4. Kösd össze a networkingot a tanulással a Linkedin-en

 

Nem csak az önéletrajzod tökéletesítésére és munkahelykeresésre használhatod a Linkedin-t. A Linkedin közösségépítő erején túl olyan erőforrásokat is rejteget magában, amelyek megkönnyítik egy nyelvtanuló életét. Rengeteg üzleti tematikájú cikk, vélemény, videók, írás megtalálható a platformon szinte minden ágazatból. Olvass el minden nap egy angol nyelvű szakmai cikket, vagy nézz meg egy videót! 

 

5. Írd le az angol kifejezéseket

 

Vedd elő a noteszed, online jegyzeteid, és kezdd el leírni azokat a szavakat és kifejezéseket, amiket először hallottál. Olvasd el a fordítását, viszont a jelentését ne írd mellé! Időnként vedd elő a jegyzeted, és próbáld meg emlékezetből felidézni, hogy mit is jelentenek a kifejezések. Ha valami nem jut eszedbe, ismét fordítsd le – így máris kétszer elolvastad a jelentését, és meg is tanultad.