A Z-generáció a nyelvi táborokat és a magántanárt tartja a leghasznosabb nyelvtanulási formának

May 10, 2019

ANGOL NYELVTANULÁS – KUTATÁS

 

A kelet-közép-európai fiatalok rendkívül fontosnak tartják a magabiztos angoltudás megszerzését, de ők és szüleik is úgy érzik, hogy a túlzottan elméleti iskolai oktatás önmagában nem készít fel erre – ez derül ki az Angloville cégcsoport legfrissebb régiós kutatásából. A cég, amely az élményalapú angoloktatás specialistája több mint 1200 magyar, cseh, lengyel és román diák és szülő bevonásával végzett kutatást, amelyből többek között kiderült, hogy az élményekre és gyakorlatra építő módszereket keresik a Z-generációs fiatalok és szüleik.

 

A régiós kutatásunk egyik fő célja volt, hogy kiderüljön, a különböző tanulási formák közül melyek járulnak hozzá leginkább a diákok angoltudásának fejlődéséhez saját és szüleik megítélése szerint. Miközben az iskolai angoloktatás mindenhol elterjedt, a szülők és a diákok sem elégedettek maradéktalanul annak hatékonyságával, ezért gyakran fordulnak kiegészítő módszerekhez.

 

angol nyelvtanulas kuatatas

 

Egész Kelet-Közép-Európára igaz, hogy mind a szülők, mind a diákok kiemelten fontosnak tartják az angoltanulást a későbbi felnőtt élet szempontjából.

 

angoltanulas kutatas

A tanulók a nyári nyelvi táborok esetén érezték a legjobban, hogy azok hozzájárultak angoltudásuk fejlődéséhez (ötös skálán 4,4-4,8-as értékelés), miközben magas értéket kaptak a magántanárok által adott órák és az internet, játékok vagy családi segítség kapcsán történő nyelvtanulás. A rangsor túlsó oldalán az iskolai nyelvórák és a nyelvtanulást segítő online alkalmazások helyezkednek el (2,9 és 3,1 közötti értékelés). A legnagyobb szakadék az iskolai órák és a nyelvi táborok megítélése között a cseh diákok körében volt, a relatíve legjobb osztályzatot Romániában adták a diákok az iskolai tanulásnak.

A tanulmányban még számos kérdést körüljártunk, az iskolai módszerektől kezdve a diákok magabiztosságáig. A teljes tanulmányt letöltheted innen.

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár