Angoltanulás az online térben – tippek kezdőknek és újrakezdőknek

May 3, 2020

Angoltanulás az online térben – tippek kezdőknek és újrakezdőknek

Már biztosan tudod, hogy az online térben szinte bármit el lehet manapság sajátítani: az ékszerkészítéstől a programozásig mindenről találni egy weboldalt, kurzust vagy telefonos applikációt. Ugyanez igaz az online angoltanulásra is: rengeteg módszer közül válogathatsz. Van aki az online angol nyelvtanfolyamokra esküszik, míg mások a játékos telefonos alkalmazásokat részesítik előnyben. Egy tippet már az elején elárulunk: a következetesség és a kitartás a legfontosabb lépés, ha online angoltanulásba kezdesz.

 

Angoltanulás online – hasznos tippek

 

Válaszd ki a számodra megfelelő online angoltanulási módszereket

Igen, többet is. Mivel az “offline” világban is úgy sajátítod el legkönnyebben a tanult nyelvet, ha minél több impulzus ér, a virtuális világban sem lesz elegendő csak a Jóbarátokat végignézni felirattal. (Bár szerintünk az is nagyon hatásos!). Ötvözd a módszereket már az elején! Szívesen hallgatsz zenét? Próbáld megérteni miről énekelnek, jegyzeteld az új szavakat. Beszélgess angolul, olvass angol cikkeket a kedvenc témáidról, nézz vlogokat az igeidőkről!
Az alapoknál többre vágysz? Nézd meg milyen élő online angol nyelvtanulást segítő platformokat ajánlunk!

 

Tűzz ki elérhető célokat

Lehet már te is számtalanszor letöltötted a Duolingót, de a kezdeti fellángolás után nagyon gyorsan megfeledkezünk a kedvenc zöld baglyunkról. Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül! Amíg nincs egy reális és elérhető célunk az angol tanulással, addig csak egy hasznos időtöltés lehet az igeidők tanulmányozása. Miért szeretnéd fejleszteni a nyelvtudásod? Szakmát váltanál? Magabiztosan szeretnél beszélgetni külföldi partnereiddel? Vagy az utazásaid könnyíteni meg? Nyelvvizsgára készülsz? Bármi is legyen a célod, írd le, fogalmazd meg – akár angolul is. Majd írj hozzá apróbb célokat, amiket öröm lesz kihúzni a listáról.

 

Minden nap gyakorolj

Ha csak tíz percet szánsz minden nap az angol nyelvtanulásra otthon, nagyon rövid időn belül szintet léphetsz. Egy hét alatt akár 21 szót elsajátíthatsz (ha minden nap megtanulsz 3 új angol szót)! Ha nincs kedved tanulni, kérj meg egy angolul beszélő ismerőst, hogy beszélgessen veled tíz percet angolul, hiszen a legjobban úgy fejlődsz, ha használod is a tanultakat.

 

Kezdd a tanulást a leggyakoribb angol szavakkal

Bár a nyelvtanulás egy igazi maraton, néha nem árt, ha ismerünk egy-két rövidítést. Kétségkívül fontos a szókincs fejlesztése, azonban az iskolában tanult szavak felét szinte sose fogod használni egy valódi élethelyzetben. Jó példa erre egyik munkatársunk története. Elmondása szerint nagyon jó oktatásban volt része az iskolában, tökéletesen beszél angolul. Azonban rájött, hogy az ott megtanult szavak egy részét szinte sosem használta egy valódi angol beszélgetésben. Te is nagyon könnyen felismerheted, melyek azok a szavak, amiket a leggyakrabban használnak az angolok a mindennapi kommunikációban, hiszen szinte megegyeznek a magyarban használt szavakkal. És biztosan nem a fokhagymatörő és sajtreszelő az. ?

 

Ha szeretnél személyre szabottan tanulni online angolul, valódi anyanyelviekkel beszélgetve tekintsd meg programjainkat:

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár