Elméletileg tudsz angolul mégis probléma ha a beszédre kerül a sor?

Jan 24, 2020

Ha magadra ismersz akkor ez a pár tanács hasznos lehet számodra is!

Te is rengeted szót bemagoltál már a szótárfüzetedből, azonban mégse jön a nyelvedre ha megállít egy turista az Oktogonnál, hogy hogyan jut el a Hősök terére? Egy dolog teljesen biztos, ezzel nem vagy egyedül!

 

Biztos próbáltad vagy még mindig alkalmazod a „hagyományos” stratégiákat, üres lap, bal oldalon a magyar szó, jobb oldalon az angol verzió 3-4 perc és már tudod is! Jól hangzik ugye? Ugye nem? Az helyzet, hogy az ilyen módszerek nemcsak nagyon unalmasak de ráadásul nem is hatékonyak. Mivel a legtöbb szó amit így megtanulsz kb. 2-3 óráig marad meg az aktív szókincsedben és hát ha a beszédre kerül a sor nem leszel kisegítve azzal, hogy milyen sok szót láttál már, hanem mi az amit rögtön elő is tudsz hozni! Erre szerencsére léteznek bizonyítottan jó módszerek!

1. Az olvasás nem ámítás!
Talán elcsépeltnek hangozhat de az egyik leghatékonyabb tanulási módszer az olvasás. Ezzel ki lehet küszöbölni azt, hogy nem jön a nyelvedre az a bizonyos szó.
Az angol nyelv rengeteg szókapcsolatot használ amiket sokkal egyszerűbb megtanulni, ha látunk rá példát. Ráadásul minél többet olvasunk annál többet látjuk az új szavakat természetes környezetében így könnyebben előhozhatjuk ha szükség van rá.
A legjobb rész pedig a végére maradt, szinte bármilyen nyelvi szintnek megfelelő angol szöveg elérhető az interneten ingyen vagy kedvező áron.

 

2. A filmek nem harapnak.
Szerencsére ha nem szeretsz olvasni, akkor is van megoldás. Ha filmeket nézel eredeti nyelven szintén hatékonyan tudsz tanulni. Eleinte egyszerűbb lehet már ismert filmeket nézni angolul, így sokkal könnyebb megérteni az anyanyelvi beszélők különböző akcentusát. Ilyenkor nem csak a szókincsed tudod fejleszteni, de akaratodon kívül a kiejtésed is sokat javulhat.
A filmekben az a jó, hogy magyar és angol felirattal is megnézheted őket. Ez főként attól függ, hogy milyen szinten vagy és mik a céljaid, milyen készségeidet szeretnéd így fejleszteni.

 

3. Az online nyelvtanulós app-ok tényleg jók.
Manapság egyre népszerűbbek az online nyelvtanulós programok. Nem véletlenül mivel a legtöbb ilyen segít egy tanulási tervet készíteni neked, amit a saját céljaidra és idődre szabhatsz.
Változatos gyakorlatok és feladatokat tartalmaznak ezért nem válnak könnyen unalmassá. Ráadásul még értesítéseket is kapsz ha elmaradsz a saját ütemtervedtől. Ennek legújabb fajtája mikor online beszélgetőpartnerrel tudsz tanulni ami mondanom sem kell nagyon hatékony.

Hasonló bejegyzések:
Folyékonyan angolul – mégis mennyiért?

Folyékonyan angolul – mégis mennyiért?

Ha összevetnéd az életed során eddig nyelvtanulásra költött pénzösszeget a jelenlegi nyelvtudásoddal, vajon elégedett lennél? Ha elölről kezdhetnéd, változtatnál valamin? Ha nem igazán vagy elégedett a nyelvtanulásban eddig elért eredményeiddel, és úgy érzed, a mérleg nyelve inkább a negatív tartományba billen, ne habozz, olvass tovább!

Tovább olvasom
Angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel vagy anyanyelvi angol tanár?

Angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel vagy anyanyelvi angol tanár?

A nyelvtanulás – főleg az angol nyelv ismerete – ma már gyakorlatilag megkerülhetetlen. Nemcsak az iskolai évekre vonatkozik ez az állítás, ahol sokaknak érthető módon a kevésbé gyakorlatias oktatás okozott nehézségeket. Hanem az azon túli életre is; legyen szó külföldi nyaralásról, síelésről vagy munkavégzésről. A nyelvismeret folyamatos karbantartása és fejlesztése az érvényesüléshez mindig érdekünkben áll majd.

Tovább olvasom

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár