Angol tanulás gyorsan – hogyan lehetséges?

Aug 6, 2019Módszertan, Nyelvtanulási tippek

Angoltanulás az Angloville Nyelvi Szigeten

A gyors angoltanulásra tucatnyi módszer áll rendelkezésre, sok közülük azonnali eredményt ígér, nulla energiabefektetéssel. De valóban létezik olyan gyors és hatékony angoltanulási módszer, amellyel rövid idő alatt látványosan fejleszthető a nyelvtudás? Egy biztos, ha célunk a szóbeli kommunikáció fejlesztése, a magabiztos és folyékony angoltudás elérése, akkor a leggyorsabban anyanyelvi környezetben fejlődhetünk, most már akár Magyarországon is!

 

Ha te is szeretnéd elérni az egyedülállóan gyors angol tanulást, szívesen látunk valamely programunkon:

Először is fontos kiemelni, hogy nem lehet csak egy angoltanulási módszerre hagyatkozni. Mint mindenben, az angol nyelv tanulásában is elsősorban saját céljainkkal és kiindulási szintünkkel kell tisztában lennünk, hogy ez alapján megfelelő módszert választhassunk. A legtöbbünknek a cél persze az, hogy szabadon, bátran beszéljünk, és minden gyakorlati szituációban megálljuk a helyünket, ehhez pedig a legjobb módszer, ha folyamatosan angol nyelvi környezetben vagyunk.

 

Aki töltött már hosszabb időt, több hetet, vagy akár hónapot Angliában, Amerikában vagy más angolszász országban, pontosan tudja, milyen gyors az angoltanulás egy ilyen intenzív anyanyelvi környezetben. De mi a helyzet akkor, ha nincs lehetőségünk több hétre külföldre utazni? Szerencsére az évtizedekkel ezelőtt Kanadában kifejlesztett “nyelvi bemerítés” módszere ma már Magyarországon is elérhető, így akár egy hét alatt annyit fejlődhet az angol beszédkészségünk mint egy többhetes intenzív külföldi nyelvtanfolyam során. De hogyan is működik ez?

 

Ahhoz, hogy az angoltanulás valóban gyorsan történjen, három dolog szükséges:

  • Folyamatos anyanyelvi környezet,
  • egész napos intenzív kommunikáció,
  • Személyre szabott foglalkozások

A három fenti tényező együttállása lehetővé teszi, hogy egy hét alatt annyit fejlődjön a beszédkészségünk mint kb. 400 órányi hagyományos intenzív nyelvtanfolyam során, vagy egy többhetes klasszikus külföldi angol nyelvtanfolyamon.

 

Az Angloville nyelvi sziget programjai során mindhárom kritérium teljesül: 

  1. A folyamatos anyanyelvi környezetet a különböző angolszász országokból érkező anyanyelvi mentorok biztosítják. Az ő segítségükkel a résztvevő pont úgy érzi magát, mintha az egész napját egy nyüzsgő angolszász városban töltené, ahol ráadásul többféle angol akcentussal is találkozik, és csupa érdekes, izgalmas ember veszi körül.

 

  1. Az egész napos intenzív kommunikáció a reggel 8-tól este 10-ig tartó beszédcentrikus foglalkozásoknak köszönhető. Az első nap sokkja után az agyunk ilyenkor gyorsan felveszi a ritmust, és néhány nap után elkezdünk angolul gondolkodni, néha angolul álmodni is. A gyakorlatok meghatározott sorrendben és struktúrában követik egymást, és közös bennünk, hogy mindegyik a gyakorlati angol kommunikációra helyezi a hangsúlyt, nem a nyelvtan vagy a szavak magolására.

 

  1. A receptet a személyre szabottság teszi teljessé, hogy ebben az intenzív anyanyelvi környezetben végig csak velünk foglalkoznak, nem egy tízfős csoportban elveszve kell boldogulnunk. A nyelvi szigeten ugyanis a magyar résztvevők és az anyanyelvi mentorok száma megegyezik, így a nap során egyéni foglalkozások zajlanak, de még az étkezések és az esti közösségi program alatt is mindenkire jut egy anyanyelvi.

 

A gyors angoltanulás persze nem csak Magyarországon kihívás, még Angliában is, ahol sok bevándorlónak szinte nulláról kell gyorsan felhoznia a nyelvtudását. Azoknak pedig, akik most szeretnék gyakorolni a nyelvet, íme egy angol cikk a témában. ?

Hasonló bejegyzések:
11+1 tipp, hogy könnyen vedd a munkahelyi e-mailezést

11+1 tipp, hogy könnyen vedd a munkahelyi e-mailezést

Nemcsak a multinacionális cégeknél, hanem a nemzetközi piacra kilépő vállalatok és startupok többségénél is az első számú kommunikációs nyelv mára az angol lett; ilyen munkakörnyezetben megkerülhetetlenné vált az üzleti angol szavak professzionális szintű ismerete, továbbá specifikusan az üzleti angol kifejezések e-mailben való használata.

Tovább olvasom

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár