Angol állásinterjú – szakmai interjú

Jan 23, 2020

Hogyan készülj egy angol interjúra?

Ahogy arról már korábban írtunk, egy angol állásinterjú a legtöbbünknek komoly fejfájást okozhat, hiszen nem elég a személyiségünket a lehető legjobb fényben bemutatni, mindemellett arra is figyelnünk kell, hogy választékosan fejezzük ki magunkat. A legnagyobb kihívást pedig sokszor az jelenti, hogy mindezt angolul kell megtennünk.

 

Ha nem szeretnél álmatlan éjszakákat az angol állásinterjú előtt, és a lehető legtöbbet ki akarod hozni magadból, akkor jelentkezz az Angloville nyelvi sziget egyhetes programjára. Ez alatt az egy hét alatt számos angolszász országból érkezett mentorral töltheted a napjaid, akik rengeteg tanáccsal, kifejezésekkel, szófordulatokkal látnak el, hogy a nagy napon már ne okozzon gondot az angol nyelv használata. 6 nap alatt napi 12 órában gyakorolhatsz, a nyelvi szigeten eltöltött hét után így megszűnnek az angol nyelvi gátlásaid és könnyebbé válik a kommunikáció.

Míg a korábbi bejegyzésünkben, egy általános állásinterjút mutattunk be, most a lehetséges szakmai kérdéseket járjuk körül. Egy szakmai állásinterjú annyiban tér el, hogy a bevezető és általános kérdések helyett sokkal inkább a korábbi tapasztalataidat, korábban elért sikereidet valamint a jövőben elérni kívánt céljaidat akarják megismerni. Ezekre a kérdésekre azonban fel kell készülni, és könnyebb dolgunk is van, ha előre átgondoljuk, mit szeretnénk elmondani, kiemelni az interjú során. Sokan az állásinterjúnak ezt a részét tartják a legfontosabbnak, de vajon milyen kérdésekre számíthatunk, és milyen válaszok lehetségesek?

 

Korábbi tapasztalatok, korábban elért sikerek:

Azokra a kérdésekre, ahol korábbi eseményekről kérdeznek, a leghatékonyabban úgy készülhetünk fel, ha az interjú előtt átgondoljuk, melyek azok, amelyek említésre érdemesek. Gondoljuk végig milyen feladatokat kellett megoldanunk, milyen projekten kellett dolgoznunk az utóbbi időben. Készüljünk egy-két konkrét példával, ezáltal hitelesebbé válik a válaszunk.

 • Tell me about a time when you had to work in a team. What was the outcome?
  Meséljen egy olyan időszakról, amikor csapatban kellett dolgoznia. Milyen eredményt ért el?

 

 • From my point of view, making decisions is one of the most challenging part of working in a team. This requires deliberate communication between team members, which makes it even more difficult. For example, I was working on a team project, and my colleagues and I had to make a number of choices about how to use our limited budget. Therefore our team learnt how to communicate effectively with one other. I can say, that we made the best decision for the team.
  Számomra a csapatmunka legnagyobb kihívást jelentő része a döntéshozatal. Ehhez a csapattagok közötti megfontolt kommunikáció szükséges, ami még nehezebbé teszi azt. Egyszer például csapatban dolgoztam egy projekten, és kollégáimmal több döntést is kellett hoznunk arról, hogyan használjuk fel a korlátozott büdzsénket. A csapatunk végül megtanulta, hogyan kommunikáljuk hatékonyan egymással, és azt kell mondjam, hogy végül a csapat számára legjobb döntés született.

 

 • What major challenges did you handle?
  Melyek voltak a legnagyobb kihívások, amelyeket eddig le kellett küzdenie?

 

 • One of the major challenges I had to face with in my last position was to adapt to quick but huge changes. We had to work on projects that were behind deadlines and these deadlines could sometimes be changed in the last few days. This meant, we had to rearrange our resources to finish in time and to concentrate on one project.
  Legutóbbi pozíciómban az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy hatalmas és gyorsan bekövetkező változásokhoz tudjak alkalmazkodni. Csúszásban levő projekteken dolgoztunk, ráadásul a határidők néha az utolsó néhány során változtak meg. Ezért át kellett csoportosítani az erőforrásainkat, hogy időben végezzünk és egy projektre tudjunk koncentrálni.

 

Kérdések a konkrét állással kapcsolatban:

Ezek a kérdések szinte minden interjú során előfordulnak, és az erre adott válaszokból kiderül, mennyire olvasott utána a pályázó a cégnek, illetve hogyan tud érvelni saját maga mellett. Ebből sok minden kiderül a motivációjával kapcsolatban is.  Mindemellett, készüljünk fel arra is, hogy miért mi lennénk a legmegfelelőbbek a pozíció betöltéséhez. Mi az, amivel kitűnünk a többi pályázó közül, ami a legnagyobb erősségünk?

 • Why are you interested in this job? What do you know about our company?
  Miért érdekli ez az állás? Mit tud cégünkről?
 • Your business is known for its great health porducts and my ten years of experience in marketing of healt products will be ideal for this position. What is more, I know that your company is planning to expand its international market. Having worked in international marketing as well in the past years, I know that i can help to achieve this aim.
  Az önök cége kiváló egészségügyi termékeiről ismert. 10 éves tapasztalatom van egészségügyi termékek marketingjében, ami ideális ehhez a pozícióhoz. Ráadásul, tudom, hogy cégük szeretné bővíteni nemzetközi piacait. Mivel korábban nemzetközi marketing területen is dolgoztam, tudom, hogy hozzá tudok járulni e céljuk eléréséhez.
 • Why should we choose you over other candidates?
  Miért válasszuk önt más jelöltek helyett?
 • I am eager to be part of this team, whose reputation is well-known. Moreover, I am that kind of person who loves to have a positive impact on the patients. I feel like my experience, education and personality would make this a good fit.
  Nagyon szeretnék ennek a jóhírű csapatnak a tagja lenni. Olyan ember vagyok, aki szeretne pozitív hatással lenni a betegekre. Úgy érzem, hogy tapasztalatom, képzettségem és személyiségem alapján jól illenék ebbe a pozícióba.

 

Levezető kérdések:

Ezeket a kérdéseket talán nehéz lehet megválaszolni és még nehezebb kikerülni. Legfőképp a fizetéssel kapcsolatos kérdéseket, de most segítünk, hogy megfelelő választ adj ezekre és ne váljon kellemetlenné a szituáció.

 • What are your salary expectations?
  Milyen fizetési elvárása van?
 • If this is the right job, I am sure that we can come to an agreement on salary. It depends on how you evaluate my experience and work.
  Amennyiben ez a megfelelő munka számomra, biztos vagyok benne, hogy meg tudunk egyezni a fizetésről. Ennek mértéke attól függ, hogyan értékelik a tapasztalatomat és munkámat.

 

 • When will you be able to start working?
  Mikor tud elkezdeni dolgozni?
 • I am totally available from now. I would love to start as soon as it is possible in order to get to know the working process and to be well prepared in time.
  Azonnal elérhető vagyok. Szeretnék minél hamarabb kezdeni, hogy megismerhessem a munkafolyamatokat és időben felkészülhessek.

Ha ezekből a kérdésekből felkészülsz, átgondoltan érkezel az interjúra, nagy meglepetés már nem érhet. Természetesen rengeteg jó kifejezéssel, válasszal lehetne még a listánkat kiegészíteni. Ha úgy érzed, szeretnél még gyakorolni, kezdd el még ma, ezzel a videóval. Angol állásinterjú témában további bejegyzéseket olvashatsz blogunkon is.

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár