Angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel vagy anyanyelvi angol tanár?

Aug 24, 2022Módszertan, Nyelvtanulási tippek

Angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel vagy anyanyelvi angol tanár?

A nyelvtanulás – főleg az angol nyelv ismerete – ma már gyakorlatilag megkerülhetetlen. Nemcsak az iskolai évekre vonatkozik ez az állítás, ahol sokaknak érthető módon a kevésbé gyakorlatias oktatás okozott nehézségeket. Hanem az azon túli életre is; legyen szó külföldi nyaralásról, síelésről vagy munkavégzésről. A nyelvismeret folyamatos karbantartása és fejlesztése az érvényesüléshez mindig érdekünkben áll majd.

Felmerülhetett már benned is a kérdés, hogy vajon angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel vagy egy anyanyelvi angol tanár lenne a számodra megfelelő megoldás – lássuk, milyen érvek szólnak egyik vagy másik opció mellett!

A magántanár legnagyobb előnyei

 

  1. Bizonyára emlékszel, hogy nyelvórákon nagyobb csoportokban az oktató figyelme teljesen el tud aprózódni, gátolva ezáltal a nyelvtanulás hatékonyságát. Nos, egy anyanyelvi angol tanár vonatkozásában lényeges szempont, hogy a nemes feladatra kijelölt személy a négyszemközti kurzusokon csak rád figyel, kizárólag a te problémáiddal foglalkozik és igyekszik személyre szabottan fejleszteni a tudásodat. Minden bizonnyal segíti a koncentrációt, hogy nincsenek olyan kommunikációs zajok, amelyek nehezíthetik az együttműködést, így adott idő alatt valóban megoldást találhatsz a nyelvtanulással kapcsolatos nehézségekre.
  2. További előny lehet, ha az oktató rugalmasan tud rendelkezésre állni; heti 1-2 magánóra beidőzítése a napi rutinba könnyen megoldható feladat, persze számos kérdést is felvethet a szükséges intenzitással kapcsolatban, de erről részletesebben a következő szekcióban olvashatsz majd.
  3. Az árazás jó eséllyel szintén szerepet játszik a döntéshozásban, hiszen egy nyelvtanár esetén kis részletekben, alkalmanként is elég lehet fizetni a kapott szolgáltatásért, ami sokak számára vonzó megoldás lehet, ha nem áll rendelkezésre egyszerre nagyobb összeg egy komplett tanfolyam kifizetésére. Az online elérhető tanárok között árazásbeli különbségek is segíthetik a döntést annak függvényében, hogy milyen összeget szánnál egy-egy magánórára. Persze itt is felmerül a kérdés, hogy valóban a számodra legmegfelelőbb oktatóra bukkantál-e rá a kínálati oldal széles spektrumán.
adult_6days_blog

Angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel – még nem hallottál erről?

 

Ha eljutottál idáig, valószínűleg maradtak kérdések benned, illetve nem biztos, hogy elkötelezted magad az anyanyelvi angol magántanár kiválasztása mellett.

Ezzel nincsen semmi gond, sőt!

Az Angloville-nél számításba vettük, hogy az angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel egy olyan megoldást kínáljon, mely a magánórák előnyeire és az általános nyelvi képzések hátrányaira is fókuszál; így kialakítva egy olyan rendszert, ahol a privát megoldás személyre szabottsága találkozhat az intenzív, élményalapú nyelvtanulással, barátságos árazás mellett.

Természetesen az egyéni figyelem, ahogy fentebb is említettük, rendkívül fontos része a magánóráknak. Az angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel egy olyan közeg, melynek köszönhetően angolszász országokból érkező anyanyelvű mentorok segítségével léphetsz szintet az angolban, miközben a meglévő passzív szókincsed aktivizálódik.

 

Továbbá fontos szempont lehet, hogy míg a magán nyelvtanár csupán egy kultúrát és dialektust képvisel, az anyanyelviekkel töltött idő segíthet megismerni különböző kommunikációs sajátosságokat; ezáltal különböző nyelvi területen is képes leszel megállni a helyed.

 

A nyelvtanárok feltételezett, illetve előre egyeztetett rugalmas rendelkezésre állása, a munkaidődhöz igazítható tanórák komoly fegyvertény, amennyiben 1-1 órát enged csak a naptárad heti szinten, hogy nyelvtanulással foglalkozz.

Viszont lehetséges, hogy egy angol nyelvtanfolyam anyanyelviekkel olyan szabad, inspiráló légkört teremt, ami elegendő ahhoz, hogy akár egy hét szabadság mellett a mindennapok nehézségeitől távol, rövid idő alatt magasabb szintre fejleszd tudásodat. Tankönyvek és számonkérés nélkül, a folyamatos behatásoknak köszönhetően! A nyelvórák között kieső idővel könnyen lehet, hogy a következő órán már nem emlékszel majd kristálytisztán az előzőn tanultakra, a bentlakásos nyelvi tréningen viszont folyamatosan használhatod és szinten tarthatod, amit elsajátítottál.

Ha mindezek mellett a kurzusok árazása okoz félelmet számodra, az Angloville-nél igyekszünk rugalmasan kezelni az igényeidet;

Élményalapú nyelvtanulást kínálunk személyre szabott árazás mellett, hogy lásd, a korábban említett intenzitás és egyéni problémákra való megoldás befektetés saját képességeid fejlesztésébe!

 

Érdekel, hogy angol kurzusaink mikor indulnak, esetleg további részletekre vagy nyelvtanulási tippekre lennél kíváncsi? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindenről időben tájékoztathassunk!