• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Angol anyanyelvi tanár vs. nyelvi bemerítés

2019. július. 19.

Anyanyelvi angol tanárhoz szeretnél járni angolt tanulni? Míg Budapesten könnyű dolgod van, hiszen számos angol anyanyelvű tanárt lehet találni a fővárosban, más városokban nem ilyen egyszerű a helyzet. Ráadásul az anyanyelvi tanárral folytatott munka önmagában sokszor nem elég az igazi áttöréshez, vagy túl sok időre van szükség az érzékelhető fejlődés eléréshez.

Az angoltanulás terén is igaz, hogy ritkán elégít ki egyetlen módszer minden igényt. Az anyanyelvi angoltanárral folytatott munka kiválóan kombinálható egy másik nagyon hatékony módszerrel, a nyelvi bemerítéssel, különösen akkor, ha nehezen jön össze, hogy heti több alkalommal járj magánórákra, vagy fontos, hogy rövid idő érj el látványos fejlődést. Cikkünkben összehasonlítjuk egy anyanyelvi angol tanár, valamint a nyelvi bemerítés módszereit. Ha úgy érzed, szívesen kipróbálnád magad angol anyanyelvi környezetben Magyarországon, szeretettel várunk az Angloville nyelvi Sziget programjaira. Egy hét alatt több mint 70 órát tölthetsz angol anyanyelvi mentorokkal, így olyan hatást érhetsz el, mintha fél évig járnál rendszeresen anyanyelvi angol tanárhoz.

Szeretnék intenzíven tanulni!

Akcentus, kommunikációs sajátosságok, kultúra

Egy angol anyanyelvi tanárral eltöltött óra során remekül megtapasztalhatod a helyes kiejtést. Ha folyamatosan hallod az anyanyelvi akcentust, akkor előbb vagy utóbb te is megtanulod majd és hasonló hanglejtéssel ejted ki a tanult szavakat, nem beszélve arról, hogy a beszédértésed is lényegesen javulni fog. Fontos tudni egy idegen nyelvet tanuló számára, hogy minden nyelvnek megvannak a sajátosságai, olyan kifejezések melyeket értelmetlen lenne lefordítani. Ezeket a kifejezéseket nem tanítják szinte egyik tankönyvben sem. Ezek elsajátítására is a legmegfelelőbb, ha angol anyanyelvű tanárral kommunikálunk. Az anyanyelvi angol tanárunk akcentusa azonban rövid időn belül megszokottá válik és azt mondanunk sem kell, hogy ahány nyelvjárás annyi egyedi szófordulat és annyi különböző kultúra. Kevés az esélye annak, hogy egy brit anyanyelvi tanár szakértője az amerikai vagy ausztrál kultúrának és a legkiválóbb módon ismeri az ott használt szófordulatokat.

Az Angloville angol táboraiban azonban a résztvevőknek lehetőségük van számos angolszász akcentussal és kultúrával találkozni, hiszen az anyanyelvi mentorok több különböző angol nyelvterületről érkeznek. Képzeld csak el, csupán egy hét alatt akár 4-5 különböző angol akcentussal is találkozhatsz, és az adott területen gyakori szófordulatokat sajátíthatsz el az egyéni nyelvi tréningeknek köszönhetően. A személyre szabott kommunikációs gyakorlatok mellett természetesen arra is lehetőséged nyílik a hét folyamán, hogy kötetlenebb formában egymás kultúráját is megismerjétek.

Intenzitás

Ha jártál már magántanárhoz, biztosan tapasztaltad, hogy le kellett mondanod 1-1 órát, mert egy program közbejött vagy, mert épp felhalmozódott a munka. Ez esetben több hét is kimaradhat, mire újra angol beszédet hallasz és kevésbé lesz intenzív a nyelvtanulás. Azokon az órákon pedig, amelyeken részt veszel, sok esetben az aznapi munkán, teendőkön jár az eszed és képtelen vagy koncentrálni a nyelvre.

Az Angloville nyelvi bemerítés egy olyan bentlakásos program, ahol egy héten át minden angolul zajlik. Napi 12 órában használod a nyelvet egy olyan, a világ zajától elzárt helyen, ahol ugyanannyi angol anyanyelvű van jelen, ahány résztvevő, így valódi angol anyanyelvi környezetet jön létre. Érdekes tapasztalat lehet két anyanyelvi mentort hallgatni egymással beszélni, hiszen teljesen másképp viszonyulnak egy nyelvet tanulóhoz beszéd közben, mint ahhoz, aki szintén angol anyanyelvű. Az élmény így valóban olyan, mintha külföldön lennél, és az agyad teljesen átáll az angol használatára.  A bentlakásos programnak köszönhetően egy-egy óra után nem állsz vissza a munka vagy család megszokott világába hanem továbbra is nyelvi környezetben maradsz, egészen a hét végéig.

Személyre szabottság

Sokan valamely szakmai területen szeretnék fejleszteni angol nyelvtudásukat. Természetesen anyanyelvi angol tanárodat is megkérheted, hogy készüljön fel számodra releváns és érdekes anyagokból, hiszen ezekről mindenki szívesebben és könnyebben beszél. Egy angol anyanyelvi tanár azonban nem lehet egyszerre minden terület szakértője, ezért előfordulhat, hogy egy bizonyos szinten túl már nincs lehetőség a fejlődésre.

Az Angloville nyelvi bemerítés során minden résztvevőre jut egy anyanyelvi, így több mint egy tucatnyi angolszász mentor dolgozik a fejlődésedért. A mentorok közül szinte biztos, hogy találni olyat, aki hasonló témakörök iránt érdeklődik, mint te magad. A tematikába pedig akár egyéni elemek is beépíthetők, szakmai területnek megfelelően, legyen az pénzügy, HR, marketing vagy más üzleti vagy általános angol téma.

Akár angol anyanyelvi tanárral dolgozol, akár kombinálod azt egy intenzív bentlakásos nyelvi tréninggel, érdemes időt szánni az egyéni munkára is. Ehhez számos ingyenes forrást is találsz az internetet, itthon az egyik legjobb forrás az 5percangol oldala.

További hasznos információkért és tanácsokért pedig érdemes követni blogunkat, ahol folyamatosan frissülő bejegyzéseket találhatsz.

Schlemmer Jakobina

Schlemmer Jakobina

ügyfélkapcsolati specialista

Tel: +36 30 255 4845

Email: [email protected]

Angloville Kft.

1095 Budapest

Soroksári út 48.

További irodák:

Angloville Lengyelország – Varsó, Kielce

Angloville Románia – Bukarest

Angloville Csehország – Prága

Kapcsolat

Üzenet küldése
Üzenet elküldve