Angloville Ambassadors – interjú a nagyköveteinkkel

Nov 24, 2020Angloville élménybeszámolók

Az Ambassador programunkba minden évben olyan lelkes fiatalokat válogatunk be, akikkel egy évig dolgozunk azon, hogy minél több diák megismerhesse az Angloville nyelvi táborait. Idén Zétény, Zorka, Réka, Bence és Jakab képviselte az Angloville-t. 

Az idei évben januárban találkoztunk először az ambassador csapatunkkal, és egy közös pizza-esten ötleteltünk arról, hogy hogyan lehetne még több diákkal megismertetni az élményalapú angoltanulást. Akkor még nem tudtuk, hogy élőben utoljára találkozunk, és hogy a terveinket kicsit megváltoztatja a jelenlegi helyzet. 🙂

Szeretnénk megköszönni nekik, hogy kitartóan beszéltek élményeikről a nyílt napok során, hogy lelkesek voltak, és rengeteg ötletet és tapasztalatot osztottak meg velünk. 

Olvassátok el a velük készült interjút! 

online angoltanulas anyanyelviekkel

Hányadik táborod volt? Miért jössz újra vissza az Angloville-be?

Bence: Nekem tavaly volt a negyedik táborom. Azért megyek mindig vissza, mert rengeteg olyan élményt szerzek, amit máshol biztosan nem tudnék, továbbá akárhányszor megyek, mindig tanulok valami újat, sosem unom a programokat, ugyanis mindig változtatnak rajta valamit. 

Zétény: Ez a második táborom volt, és azért jövök ismét vissza, mert úgy érzem, még mindig van hová fejlődnöm, és az Angloville még mindig tud számomra újat nyújtani. 

 

Mondd el egy mondatban, milyen az anyanyelvi mentorokkal beszélgetni. 

Zétény: Felemelő, felszabadító érzés. Egy új dimenzió nyílik meg nyelvtanulási szempontból.

Zorka: A nyelvtanulás egy új szintje. 

 

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra az első napokban?

Zorka: Ez a negyedik évem, hogy angolul tanulok. A tábor első napjaiban nem is mertem megszólalni, nagyon meg voltam lepődve. De egy pozitív csalódás volt számomra, azután már csak egyszerűen imádtam az egészet. Az elején még szótárt használtam a telefonomon, hogy megértsem a szavakat. De nagyon gyorsan ráállt az agyam az angolra, és sokkal egyszerűbb volt megérteni az anyanyelvi mentorokat. Németül is anyanyelvi szinten beszélek, így három nyelv keveredett a fejemben. 

 

Idén miben fejlődtél a legtöbbet? 

Zorka: Nagyon sokat fejlődtem a beszédben, és idén a nyelvtanra is fókuszáltam. Nyitottabb voltam a tábor alatt, és sokkal magabiztosabb lettem. 

 

Mit tanácsolsz azoknak, akik bizonytalanok az Angloville-el kapcsolatban?

Bence: Tudom, hogy először ijesztően hangzik: egy elkülönített angol környezet, külföldi emberek, de ez a lényege az izolációnak. Tény, hogy mindenki idegen, de ez csak az első pár órában van így. Előbb-utóbb mindenkit meg fogsz ismerni, és megbarátkozol velük. Az angol anyanyelvű mentorok világlátott emberek, nyitottak, számtalan tapasztalattal, ami a nyelv szempontjából is sokat segít. Csak vágj bele! Szavamat adom nem fogod megbánni!

Zétény:  Kétszer voltam Angloville táborban, és remélem még legalább kétszer sikerül eljutnom. Azért teszem ezt, mert egyetlen kifogásom sincs a táborral kapcsolatban. Tényleg nagyon jó! Ha ezután is bizonytalan vagy, csekkold a weboldalt, vagy keress meg akár engem, akár az ambassador társaimat, szívesen segítünk mindenben! 

Zorka: Semmiképp nem fogják megbánni, és nagyszerű tapasztalatokat és barátokat fognak szerezni – akár egy életre. 

Melyik volt a kedvenc foglalkozásod, hol fejlődtél a legtöbbet?

Zorka:  A speaking session, mert olyan nyíltan lehetett beszélni a mentorokkal. Rengeteg mindent megtudtunk róluk, a kultúrájukról. Megismertük őket személyesen, és ezek után sokkal könnyebben beszélgettünk velük ebédnél is vagy a szabadidődben.

 

Mi az, amitől az Angloville egyedi?

Bence: Az Angloville egy úgynevezett bemerítéses módszert alkalmaz, aminek a lényege, hogy ahelyett, hogy a táborozó külföldre utazna idegen környezetbe, a “külföldet” hozza el hozzánk. A tábor egy igazi angol környezetben zajlik, így szimulálja a külföld hangulatát. Az anyanyelviek különböző angolszász országokból érkeznek: az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Ausztráliából, és még skótok is vannak. 

 

Melyik a legkedvesebb emléked, és kihez kapcsolódik?

Zétény: a legkedvesebb emlékem az idei táborból a bemutató nap volt a tábor végén. Ilyenkor nem csak magamon, hanem másokon, az összes barátomon is azt tapasztaltam, hogy rengeteget fejlődtünk. A kis gyerekek, akik csak magyarul beszéltek az első napon, angol prezentációt tartottak a végén. Jó volt látni ezt a fejlődést, minden táborban nagyon szeretem ezt a részt. 

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár