8 hasznos üzleti angol kifejezés értékesítéshez

Dec 17, 2019

Az üzleti angol egyik fontos területe az értékesítés. Céged terjeszkedik, és egyre gyakrabban kell külföldi partnereket felkeresned értékesítés céljából? Multinacionális vállalatnál dolgozol, ahol gyakran keresnek meg különböző ajánlatokkal? Akár mi szeretnénk üzletet kötni, akár nekünk szeretnének valamit értékesíteni, az alábbi üzleti angol kifejezések ismerete nagy segítségünkre lehet egy „sales” párbeszéd során. Az első részben a kapcsolatfelvételkor használt angol szófordulatokra mutatunk néhány gyakran használt példát.

Ha szeretnél a gyakorlatban is elsajátítani még több üzleti angol kifejezést, és magabiztossá válni az üzleti angol kommunikációban, szívesen látunk az Angloville nyelvi sziget intenzív anyanyelvi angol programjain, ahol már számos szakembernek, cégvezetőnek segítettünk szintet lépni az angolban.

 

Az első telefonos megkeresés:

Meglévő, vagy új termékünk, szolgáltatásunk értékesítése céljából napjainkban először többnyire telefonon keressük fel potenciális ügyfeleinket. A következő angol mondatok használatával a profi értékesítő már angolul is annak fog tűnni, a magabiztos és tiszta angol kommunikáció pedig bizalmat kelt a hívott félben.

Hideg hívások /Cold calls/

Ha munkánk során gyakran kell ismeretlen cégeket, személyeket megkeresnünk, az ilyen helyzetekre érdemes az alábbi angol kifejezéseket begyakorolni:

 • Thank you for taking my call. I’m with a local firm that specializes in creating …….
 • Köszönöm, hogy fogadta hívásomat. Egy olyan helyi cégnél dolgozom, ami …….-ra specializálódott.
 • I wonder if you could help me. I have a product/service that is designed to …….. Who would be the best person for me to speak with?
 • Tudna segíteni nekem? Van egy termékem/szolgáltatásom, amit arra terveztek, hogy……….. . Ki az illetékes, akivel beszélhetnék?
 • I understand you’re in a rush. What might be a good time for me to call back?
 • Megértem, hogy siet. Mikor lenne alkalmas az idő, hogy visszahívjam?
 • I realize you’re busy, but if I had something that could increase you sales /drive in more business /revitalize your Web presence would you have 20 minutes to take a look?
 • Megértem, hogy elfoglalt, de ha lenne valamim, amivel növelhetné az eladásait /több üzletet hozhatna be / felfrissíthetné a webes jelenlétét, lenne rá 20 perce, hogy megtekintse?

Meleg hívások /Warm calls/

Sokszor az érdeklődő ügyfelek, lehetséges partnerek keresnek meg minket, további tájékoztatást kérve. Ilyenkor érdemes az alábbi üzleti angol kifejezéseket használva visszahívni őket:

 • Thank you for requesting a call from [company name]. I have a note here that you requested additional information and had some questions. If you have just a few moments now, I can assist you with that.
 • Köszönjük, hogy visszahívást kért a [cég neve]-tól. Látom, hogy kiegészítő információkat kért, és van néhány kérdése is. Ha van most néhány perce, segítek megválaszolni ezeket.

Sokszor megesik, hogy valamilyen rendezvényen névjegykártyát cseréltünk egy potenciális ügyféllel, üzleti partnerrel, akit később szeretnénk ajánlatunkkal megkeresni. Bár a másik fél ilyenkor már nem teljesen ismeretlen, mégis illik magunkat pontosan bemutatni az alábbi angol kifejezéseket használva:

 • When we spoke back in May, you suggested calling this week to schedule a meeting. I’m available next Wednesday or Thursday. What works best for you?
 • Mikor korábban, májusban beszéltünk, azt javasolta, hogy hívjam fel ezen a héten, hogy beütemezzünk egy találkozót. Én a következő héten, szerdán és csütörtökön elérhető vagyok. Önnek melyik lenne a legjobb?
 • Hi Jim, this is Sarah Smith. We met at ………………..event. You said that you’d like to hear more about our service/product, so I’m just following up. How are you?
 • Helló Jim, Sarah Smith vagyok. A ……………… rendezvényen találkoztunk. Azt mondta, szívesen hallana többet a szolgáltatásunkról/termékünkről, így most ezzel kapcsolatban hívom. Hogy van?

A helyzet hasonló abban az esetben, hogyha először nem az illetékes személlyel sikerült beszélnünk, s az ő ajánlására keressük az illetőt.

 • I met your general manager, Randy, at a trade show in Berlin last month. He said that you would be the one to speak with about purchasing decisions. I have some top-quality products that I think your costumers will love. What would be a good time to come by and show you what we have to offer?
 • Múlt hónapban találkoztam a főnökével egy berlini szakmai bemutatón. Azt mondta, hogy Ön a megfelelő személy, akivel beszerzési döntésekről beszélhetek. Van néhány csúcs-minőségű termékem, amit, úgy gondolom, a fogyasztói szeretni fognak. Mi lenne a megfelelő időpont, amikor átjöhetek és megmutathatom, mit tudunk ajánlani?

A következő részben további, az értékesítési területen hasznos üzleti angol kifejezéseket járunk majd körbe. Addig is, ha érdekel a téma, sok hasznos angol szófordulatot találsz hideghívásokhoz ebben a Youtube videóban.

Számos további hasznos anyagot találsz üzleti angol kifejezések blogunkon is!

 

Hasonló bejegyzések:

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár