Tanév Amerikában
USA középiskola
USA középiskola
USA tanév
Tudnivalók
Szülőknek
GYIK
Árak

Tudnivalók a programról

Részvételi feltételek

  • Legalább betöltött 15 és maxium 18,5 éves életkor a kiutazáskor
  • Külföldi utazást lehetővé tevő egészségi állapot
  • Érett személyiség, nyitottság új emberek, kultúrák megismerésére, egy új közösséghez történő alkalmazkodásra
  • Vallási és etnikai előítélektől való mentesség
  • Kommunikációs szintű angolnyelv-tudás, amit az ELTiS nyelvi teszten mérünk. A tesztet kitöltheted valamelyik Angloville táborban, az irodánkban, vagy online. Amennyiben kétségeid vannak a szintedet illetően, segíthetünk felkészülni a tesztre.
  • Viszonylag jó iskolai eredmények: a kinti partnerintézmények általában legalább "jó" jegyeket várnak el az elmúlt 2-3 évből. Természetesen sok múlik azon, milyen iskolába jársz, egy közepes osztályzatot ugyanolyan nehéz lehet elérni egy elit suliban, mint egy jelest egy kevésbé magas szintű iskolában. Néhány rosszab jegy ne vegye el a kedved, mesélj nekünk az iskoládról, hogy segíthessünk.

Iskola

Az amerikai iskolai rendszer nem egységes, mivel az egyes államok szintjén szabályozzák. A diákok általában három iskola típusba járnak a tankötelezett életkoruk során: először az általános-, aztán a közép- végül a felső iskolába (high school) . Az utóbbi a 9-12. osztályt fedi le. A diákok a 12. osztályban fejezik be tanulmányaikat. Az amerikai tanév során ebbe a high school típusú iskolába fogsz járni.

tanév amerikában
tanév amerikában

Fix osztályok helyett a diákok minden órán más csoportban vesznek részt. Érdeklődésed és szinted szerint választhatsz a különböző tárgyak közül. Így aztán, miközben a tanárok általában fix teremben tanítanak, a diákok váltanak a termek között egyik óráról a másikra.

Az iskola után, de annak területén zajló számos "after school" tevékenység nagyon fontos szerepet játszik a diákok életében. Az ilyen délutáni foglalkozásoknak széles palettájából válogathatsz cserediákként is, és mivel az amerikai diákok 80%-a szabadideje nagy részét is az iskolában tölti, hogy különböző hobbijainak hódoljon, ez nagyban megkönnyíti a beilleszkedésed és az új barátságok kialakulását.

tanév amerikában

Fogadócsaládok

Az Egyesült Államokban a család nagyon fontos a mindennapi életben, és ez a kint töltött év során számodra is kiemelt fontossággal bír majd. Sok amerikai számon tartja, honnan származik eredetileg a családja, és büszke a gyökereire. Sokak számára a rendszeres közös templomba járás is fontos családi esemény. Cserediákként igyekezned kell, amennyire csak tudsz, nyitottnak lenni a családi, közösségi életében való részvételre, még akkor is, ha az éppen nem otthon zajlik. 

Az amerikaiak a fontosabb ünnepeket, mint amilyen a Hálaadás, nagy családi körben töltik. Ezek az események szinte biztosan a csereéved kiemelkedő pillanatai lesznek. A szoros családi kötelékek akkor is szerepet játszanak, ha egy családtag valamilyen fontos eseményen vesz részt. Ilyenek például az iskolai sportesemények vagy versenyek, amikor a család apraja nagyja kint van, hogy hangosan szurkoljon valamelyik gyereknek.

Hasonló programok

Nem ez a számodra megfelelő kurzus? Nézd meg további nyelvi programjainkat!

Angloville Junior
Időtartam: 3-14 nap
Formátum: 2 diákra 1 anyanyelvi, szuperintenzív angol élménytábor
Részletek
Angloville Kids
Időtartam: 3-7 nap
Formátum: 4 diákra 1 anyanyelvi, játékos angol élménytábor
Részletek
Angloville Kids Downtown
Időtartam: 5 nap
Formátum: Napközis tábor Budapesten, 4 diákra 1 tanár/anyanyelvi mentor
Részletek
Angloville Junior International
Időtartam: 9-10 nap
Formátum: intenzív tábor külföldön, 2 diákra 1 anyanyelvi
Részletek
Angloville Junior Plus
Időtartam: 6 nap
Formátum: nyelvi utazás Angliába, 6 diákra 1 anyanyelvi
Részletek
Angol tanulás gyerekeknek online
Időtartam: Heti rendszeres órák, rugalmas beosztás
Formátum: Élő egyéni leckék online
Részletek

Jelentkezés / kapcsolatfelvétel

Bezár